Vilken fantastisk dag för alla oss som gillar längdskidåkning! Så kan man kort sammanfattta Wadköpingsloppet 2013. Oavsett om man deltog i motions- eller i tävlingsklassen eller om man följde loppet från sidan så var det en härlig upplevelse. Här är tätgruppen på väg uppför första backen.

Wadköpingsloppet 2013 starten

För Team Sysarb var det också en speciell dag då detta lopp var premiär för Team Sysarbs motionsteam som vi kallar ”Team Sysarb Challenge”.

Wadköpingsloppet 2013(1)

Team Sysarb Elite är ju vårt elitlag som redan varit igång med tävlandet i Ski Classics och även denna helg hade vi här representation av åkarna – både här i Wadköpingsloppet (då de tävlar för sina hemmaklubbar) men också i König Ludwig Lauf (där 3:e deltävlingen i långloppscupen avgjordes samtidigt som Wadköpingsloppet). Här gjorde Henrik Alm ett bra lopp och blev 53:a, drygt 4 minuter efter Jerry Ahrlin och Jörgen Brink. Men nu tillbaka till ”solskenshistorian” Wadköpingsloppet där Karlslunds IF SF står som huvudarrangör och där alltså samarbetet med Sysarb Group AB – och projektet ”Team Sysarb” startade i december kring elitteamet och dess satsning. Denna söndag fick vi – från Team Sysarb Challenge – möjlighet att samarbeta med elitteamet vid samma tävling vilket var mycket inspirerande. T.ex. så passade undertecknad på att nyttja samarbetet med vallaproffset Gustav Widar och han visade verkligen vad han kan. Helt perfekta skidor – genom hela loppet på 40 km!

Här är den nöjde ”challenge-åkaren” efter målgång tillsammans med 3:an i damklassen Elin Winblad, som
dagen till ära åkte i vår fina mössa som hon fick efter att hon vunnit en fri start i detta lopp i samband den
tävling vi hade när Team Sysarb Elite lanserades i mitten av december.

Wadköping - Elin och JÅSK

Tack alla arrangörer, tävlande och publik för en fantastisk skidfest!

/Jan-Åke

Ps/ Vill du – eller någon du känner – bli med oss i Team Sysarb till Vasaloppet (där vi kör Öppet Spår på måndagen eller Halvvasan på tisdagen) eller till Årefjällsloppet i slutet av mars, så hör av er till mig och/eller fyll i intresseanmälan på denna webbsida under ”Anmälan/aktiviteter” på Challangesidan.  Välkommen!/ds

 

Share →