Kristina Roberto, Karlslund och Team Sysarb, gjorde idag ett suveränt lopp på Tjejvasan och blev sjua. Fantastiskt kul och häftigt att vi har en åkare som är med och slåss så högt upp i toppen. Bakom Kristina i resultatlistan radade landslagsmeriterade åkare upp sig.

Kristina berättade efter målgång att åkningen hade känts väldigt bra, och att hon efter en lite instängd position i inledningen lyckades ta sig fram. Efter kontrollen i Oxberg och kontrollen i Hökberg kunde en rad åkare passeras och på loppets mittparti kom hon ikapp åkare som tappat från den ursprungliga tätklungan. Sista knappa milen blev en solokörning mot sjundeplatsen.

Och vad månne bliva nästa säsong? Kristina kan fortfarande räknas som nybörjare, nåja, med bara ett par års skidåkning bakom sig parallellt med orientering, jobb och studier. Många av konkurrenterna på topptiolistan har skidåkningen som yrke och befinner sig på snö de flesta månader på året med glaciärläger och läger i skidtunneln sommartid.

Share →