Med tjuvstart idag fredag är delar av Team Sysarb på snö i Sognefjell, Norge, för att accelerera förberedelserna inför kommande säsong. Lägerorten Sognefjell ligger nära Lom ett par timmar nordväst om Lillehammar. Åkarna kommer ansluta i omgångar från idag till söndag, och lägret pågår sedan fram till torsdag 4 juli.

Lägerplanen innehåller dubbla pass varje dag och fokus ligger på tekniken; att få skidvana och samla timmar så att kropparna matas med rätt utförda rörelser. Möjligen slinker det in ett eller två pass med något högre intensitet men lejonparten kommer vara lugn och fin distansfart (A1 på nördspråket). Eftersom vi reser långt för det vita guldet kommer vi att försöka i största möjliga utsträckning åka skidor. Bra terräng för barmarksträning finns tillräckligt av inpå knuten hemma. Så vi hoppas på ett pass fristil och ett pass klassiskt per dag, med undantag för tisdag eller onsdag då vi hoppas på sol och vindstilla och goda förutsättningar för att göra en längre vandring och bestiga endera Galdhöpiggen eller Glittertind som båda ligger i regionen.

Prognoserna talar om fint väder och tillräckligt med snö i terrängen. Vi har valt att bo nere i Böverdalen, ca 30 minuter från spåren, där det är ljumma sommartemperaturer (17-20 grader dagtid) och sen resa upp för träningarna till skidåkningen som är på ca 1400 m ö h. Vallatipset för klassisk skidåkning är ändå sommarvalla: universal, multigrade och rossa, klister.

På återhörande i nästa vecka då vi hoppas bjuda på en och annan lägesrapport.

 

Väderprognos Sognefjellshytta

Webkamera Sognefjellshytta

Share →