Pressmeddelande Team Sysarb – Örebro/Falun 2013-10-15

Landslagsmeriterade Maria Gräfnings, 28, har skrivit på för långloppslaget Team Sysarb som tävlar i TV-sända Swix Ski Classics, den inofficiella världscupen i långlopp där bl.a. Vasaloppet och Marcialonga ingår.

Det svenska långloppslaget med bas i Svealandsregionen, Team Sysarb, har nöjet att meddela att landslagsåkaren Maria Gräfnings förstärker truppen den kommande säsongen. Den erkänt duktiga och mångsidiga svenskan har en hög kapacitet i både klassiskt och fristil, och trivs bra i distanslopp från 5 km och upp till långlopp. Maria Gräfnings har vid 28 års ålder redan en cv som innehåller såväl poänggivande världscupstarter som segrar i de amerikanska studentmästerskapen, samt medaljer i både svenska och amerikanska nationella mästerskap. I vinter kommer publik och TV-tittare få se Maria representera Team Sysarb i Swix Ski Classics och FIS Marathon cup.

– Det här känns otroligt spännande och inspirerande för min fortsätta elitsatsning. Teamet jobbar både systematiskt och proffsigt för att lägga till rätta för bra prestationer. Truppen består av ett härligt gäng med god inställning och strävan att hela tiden utvecklas till det bättre. Nästintill alla i teamet satsar enbart på långlopp, men så blir inte fallet för mig. Jag kommer att fullfölja min satsning mot Tour de Ski, OS och Världscupen. Utefter det kommer jag sen att köra alla de långlopp som passar in i tävlingsschemat. Jag är mycket glad över att teamet varit tillmötesgående med detta flexibla upplägg. Att utbyta erfarenheter med långloppsåkarare tror jag är positivt och det hjälper mig att utvecklas till en starkare skidåkare. Jag har varit med på teamets läger sedan i juni och fått nyttig sparring. Särskilt i stakning känns det som att jag har utvecklats rejält, säger Maria Gräfnings.

Team Sysarbs trupp består nu av Maria Gräfnings, Kristina Roberto, Patrik Karlsson, Linus Larsson, Kalle Gräfnings, Dan Moberg, Henrik Alm, Tobias Karlsson och Per Eklöf.

Sysarb Group AB, lagets titelsponsor, är ett konsultföretag inom områdena lönebildning, ledarskap & kvalitet och arbetsmiljö. Drygt hundra av Sveriges kommuner och landsting finns bland uppdragsgivarna, men även många små- och medelstora privata företag finns med på kundlistan.

Mer information:

Hemsida: teamsysarb.se
Facebook: facebook.com/teamsysarb
Instagram: instagram.com/teamsysarb
Maria Gräfnings, fria bilder för media: mariagrafnings.com/media

Kontaktpersoner TEAM SYSARB:

Ekonomi och sponsring: Mikael Bilock, +46 70 630 69 72, mikael.bilock@bilock.se
Idrottsligt: Johan Kask, +46 709 74 41, johan@karlslundsif.org

 

Svensk version: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/maria-graefnings-till-team-sysarb-917533

English version: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/team-sysarb-signs-maria-graefnings-917568

 

Share →