Team Sysarb – ett långloppsteam, hur går det ihop med min traditionella satsning? Det går alldeles utmärkt! Jag kommer att fullfölja min satsning mot Tour de Ski, OS och Världscupen. Utefter det kommer jag sen att köra alla de långlopp som passar in i tävlingsschemat.

Team Sysarb är ett relativt nystartat långloppsteam med 9 deltagare i “elit teamet”. Det är ett härligt gäng med god inställning och strävan att hela tiden utvecklas till det bättre. Laget jobbar både systematiskt och proffsigt för att lägga till rätta för bra prestationer. Teamets ambition är att vara ett mångårigt projekt som förutom elitlaget också öppnar nya möjligheter för en satsning på ”Team Sysarb Challenge”, vilket är ett öppet team för alla motionärer som tillsammans med likasinnade vill få hjälp att utveckla god hälsa och sunda träningsvanor genom tips och råd från elitlagets åkare och ledare, och dess utvalda partners.

För egen del känns det här otroligt spännande och inspirerande för min fortsätta elitsatsning. Långlopp är ett område som jag inte utforskat så mycket tidigare men som jag tror kan passa mig bra. Jag kommer dock att fullfölja min satsning till 100% mot Tour de Ski, OS och Världscupen. Utefter det kommer jag sen att köra alla de långlopp som passar in i tävlingsschemat. Det kan bli ett lopp, eller flera, vi får se:) Jag är mycket glad över att teamet varit tillmötesgående med detta flexibla upplägg.

Att utbyta erfarenheter med långloppsåkarare tror jag är positivt och det hjälper mig att utvecklas till en starkare skidåkare. Jag har varit med på teamets läger sedan i juni och fått nyttig sparring. Särskilt i stakning känns det som att jag har utvecklats rejält. Det kommer jag att ha nytta av i både traditionella- och långloppssammanhang.

För mer info om teamet, kolla in:

Hemsida: teamsysarb.se
Facebook: facebook.com/teamsysarb 
Instagram: instagram.com/teamsysarb

Själv befinner jag mig på höjd igen, denna gång i Livigno, Italien. Det finns snö här så jag kommer att köra säsongens första skidpass imorgon. Längtar!:) Mer rapporter från lägret kommer inom kort!

 

Vi hörs!

/Maria

 

20130923-094650

Share →