Efter en sommar och höst med otroligt väder så började de för någon vecka sedan bli lite ”svårtränat” här i Falun. Vilket ju bara är ett tecken på att vintern är på väg!Jag har alltid en plan inför varje vecka vad jag vill träna och följer den oftast ganska bra. Nu sista veckorna har jag dock fått ändra om lite då isiga vägar gör de svårt att åka rullskidor. De känns onödigt att riskera en vurpa på rullskidorna så här nära säsong.

IMG_20131022_081236

Det har istället blivit en hel del löpning och skidgång. Otroligt bra träning om man vill driva hög puls! Jag kör oftast 2 olika typer av skidgång/elghufs. Ett pass tröskel där jag kör på en slinga vi har som är väldigt likt en tävlingabana på vintern, där försöker jag få iaf 45min intervalltid. Ett annat pass jag brukar köra nu framåt säsong är i ”mördarbacken”, där kör jag allt jag har och landar på 15-25min effektiv tid. Vid dessa passen försöker jag springa så skidlikt som möjligt.

Planen framöver är att försöka komma så mycket på snö som möjligt. Tänkte redan nästa helg åka upp till Grönklitt för ett litet läger och förhoppningsvis Dalapremiären.

Ajjö!

 

 

 

Share →