Efter en helg i Torsby har skidnerverna börjat kittla på allvar, nu är jag riktigt taggad på säsong! Tidigt på lördagsmorgonen förra helgen åkte jag tillsammans med några klubbkamrater (varav två var lagkompisarna Patrik och Tobbe) iväg till skidtunneln för att genomföra fyra träningspass på snö. Väl i tunneln träffade vi även lagkompisen Dan som också var där och tränade. För min del handlade helgen om att få skidvana och hitta tillbaks till tekniken och alla passen var därför av distanskaraktär. Tobbe körde ungefär samma upplägg som jag medan Patrik som redan besökt tunneln flera gånger i år istället körde två race och två lugnare pass.

Jag har tränat väldigt mycket rullskidor sedan i somras så det kändes ovant att ha så långa skidor under fötterna, men vande mig relativt snabbt.  Att jag har kört så mycket rullskidor beror dels på att det är den mest skidlika träningsformen och dels för att jag inte kunnat springa utan smärta i hälsenefästet. Jag ser det i och för sig inte som något negativt, snarare positivt eftersom jag då verkligen har tränat rätt muskler och redan är van med att syresätta överkroppen och övergången till skidor blir lite lättare. Dessutom slapp jag träningsvärken i höftböjarna som annars brukar komma som ett brev på posten efter de första skidpassen =)

Den enda löpningen jag tränat de senaste månaderna är mossintervaller men sedan älgjakten drog igång har jag  inte velat ge mig ut i skogarna. Istället har jag tagit mig till Uppsalas slalombacke för stavgång. Tyvärr är backen lite för kort för att vara optimal, annars hade jag garanterat kört fler pass där. Stavgång är nämligen också ett jättebra alternativ till skidor under barmarkssäsongen. Snart blir det kanske även dags för att gå in och köra på crosstrainern och SkiErgen, men tills dess håller jag mig ute så mycket det bara går!

Kört hårt och lycka till med träningen, snart kommer snön!

Kristina

Share →