Lördag 9-nov och kanske inte det mest upplyftande vädret. Det är grått, regnigt och bara några få plusgrader. Den här tiden på året är inte helt lätt. Det är mörkt nästan hela tiden och du känner dig aldrig riktigt pigg. Att det dessutom i alla fall för min del är årets tuffaste period träningsmässigt gör att det verkligen gäller att bita ihop, tro på upplägget och genomföra varje pass på bästa sätt. Jag tror och hoppas att det kommer visa sig värt det när den ”riktiga” tävlingssäsongen drar igång i mitten på januari.

Att vara en del av Sysarb Oneway som vårt team nu heter känns mycket inspirerande. Det känns som vi tagit ett rejält kliv organisationsmässigt inför den kommande säsongen. Tack vare samarbetet med Oneway  (Nordic Trade) så känns det också som vi har helt andra materiella förutsättningar, vi blir helt klart ett proffsigare team. Vi har även ett nytt samarbete med Magnus Hallblom som driver Caout vilket givit oss tillgång till energiprodukter från Winforce. Jag har provat alla produkter nu och är mycket nöjd, något jag kan rekommendera inför och under passen är deras booster som har varit till stor hjälp för mig. Särskilt under denna period när jag varit trött och sliten.

Dags för mig att ge mig ut på dagens andra pass i regnet. Dagen inleddes med ett förnämligt pass kallat 4up vilket är intervaller där du åker rullskidor 4 gånger uppför Ånnabodabacken (3,4km med varierande lutning) med skjuts ner i bil. Eftermiddagen kommer även den att tillbringas på rullskidorna med 3 timmar stakning. Jag kan inte säga att jag är jättesugen på att ge mig ut i regnet igen men jag är sugen på och inspirerad inför vinterns tävlingar och då gäller det att komma förberedd och förberedda tror jag absolut att våra åkare kommer att vara när vi står på startlinjen i Tjeckien.

Ha det gott!
//Tobias Karlsson

 

 

 

Share →