Sakta men säkert har jag smugit igång med träningen igen efter en otäck vurpa som jag gjorde i fredags förr-förra veckan. Var ute på mitt andra pass för dagen och skulle avverka ett tre timmars långt skejtpass på rullskidorna. Efter två timmar och på en mindre väg utanför Lanna flög jag plötsligt framåt och tog emot mig instinktivt med händerna i nedfallet. Detta resulterade i att min vänstra axel för tredje gången gick ur led. Den här gången gjorde det fruktansvärt ont och jag fick åka in till akuten för att få axeln på plats igen. Tyvärr tar det lång tid att återhämta sig efter att axeln har gått ur led men rörligheten och stabiliteten känns bättre och bättre för varje dag. Den träning som jag kör nu är träning där jag inte belastar vänstra axeln.

På tisdag ska jag träffa en sjukgymnast och lägga upp ett seriöst rehab-program för att stärka upp muskulaturen igen kring axeln. Och det skulle vara skönt att höra att jag snart kan börja belasta armarna igen. Men det får ta den tid det tar och ska försöka att inte stressa igång för tidigt. Klart är iallafall att jag kommer missa de inledande tävlingarna på säsongen.

Under söndagen åkte jag över dagen till Grönklitt för att köra två pass skidor. De har lagt ut sparad snö från i vintras och det är en 1,1 km åkbart. Körde båda passen med enbart en stav och det gick bra. För övrigt ser jag verkligen fram mot säsongen. Tycker att träningen har svarat bra på träningen jag gjort och förhoppningsvis kan jag snart börja tävla igen :)

 

DSC_0415

 

Share →