Vasaloppet blev inte alls vad jag hade hoppats på, inga av de mål jag hade satt upp före start infriades (topp 10 och vara närmre täten än i fjol) och jag fick verkligen inte ut den kapaciteten jag vet att jag har. Skidor är en materialsport och denna gången föll min prestation på grund av skidorna, även om man helst vill undvika att skylla ifrån sig, men i detta fall var det inte kropp eller knopp som sa var felet. Det går helt enkelt inte att åka snabbt med skidor som suger fast hur mycket man än vill och tar i.

I efterhand har vi kommit fram till att felet med största sannolikhet ligger i att skidan inte slipats om på länge. De har vallats och vallats och ändå fortsatt att gå bra, fram tills i söndags då de dog i det genomblöta föret. En hård läxa att lära och som känns väldigt uppenbar såhär i efterhand men det blir till att ta med sig erfarenheten och inte göra om samma misstag igen.

Nästa utmaning blir Brand-SM i Lindvallen nästa vecka, stafett (3x5km) och individuellt (10km) i klassisk stil, ska bli skoj att köra lite kortare distanser för en gångs skull :)

Kristina

Share →