Visma Ski Classics drar igång med La Sgambeda i Livigno om två veckor, men denna helg har den traditionella premiären i Bruksvallarna gått av stapeln (eller går rättare sagt, sprinten pågår för fullt). Då jag denna säsong har fullt fokus på långloppen och har tränat för att förbättra mig på det var jag osäker på min traditionella kapacitet, men jag har nog ändå aldrig varit så lugn inför en säsongspremiär som denna gång. Fredagens lopp på 5 km klassiskt kändes riktigt bra, jag hade bra skidor och hade bra driv i åkningen vilket räckte ända till en 5:e plats. Lördagens skatelopp på 10 km blev i andra änden av skalan då varken kroppen eller skidorna var på topp och det kändes av att skate passen varit få, men då det troligtvis var säsongens enda skate tävling känns det inte som det gör allt för mycket ;-) Totalt sett för helgen tycker  jag ändå det är på plus och det är skönt att ha gjort en tävlingshelg innan allvaret börjar i Livigno.

Från skateloppet, foto: Skidzonen.se

Från skateloppet, foto: Skidzonen.se

Det var fler från teamet på plats i helgen, resultaten blev :

Fredag 5 km K: Sara 5:a, Maria 14:e, Kalle 74:a och Linus 85:a

Lördag 10 km F: Maria 7:a, Sara 19:e.

/Sara

Share →