Redan på förhand kunde man räkna ut att årets Tjejvasa skulle bli tuff när man läste startlistan och starka åkare radades upp en efter en efter varandra. Inspirerande läge minst sagt. Att detta även stämde i verkligheten visade sig när tätgruppen i början bestod av så många som drygt 20 åkare vilket är väldigt ovanligt i långloppssammanhang i damklassen, men kul att se att intresset växer! Noterbart är också att jag endast såg en (kanske två) som åkte med fäste där framme, resterande stakade vilket också är en stor skillnad till om man bara ser tillbaka tre-fyra år då betydligt fler åkte med fäste.

Vi var alltså till en början drygt 20 åkare som höll ihop till det första spurtpriset i Hökberg där tempot trissades upp följt av ett ryck från Britta och klungan drogs ut och splittrades upp i mindre jagargrupper. Vi körde järnet där bakom och gjorde allt för att ansluta och när tempot efter ett tag slogs av där framme var vi till slut en samlad grupp på 14 åkare som körde vidare. Resten av loppet fortsatte sedan med fler ryck där det blev luckor men inte tillräckligt stora för att fullfölja hela vägen in i mål och åkningen blev då bitvis passiv istället.

Envisheten gjorde att jag lyckades kämpa ikapp när det blev luckor framåt och är glad över att jag till slut var med hela vägen till spurten även om jag var avhängd bitvis. I Moraparken försökte jag vara med aktiv än förra året och sökte egna spår för att ta mig fram, liksom de andra också gjorde så klart. Jag räckte inte till för att spurta ner någon men är ändå nöjd, jag gav allt och klarade mitt mål genom att bli 10a.

De fina spåren och vädret gjorde dessutom att jag är superpepp inför nästa söndags utmaning när det är dags för Vasaloppet, vi ses då!

DSC_0007

Tre av teamets tjejer körde Tjejvasan, jag (10), Maria (24) och Sara (7).

Kristina

Share →