Vasaloppet imorgon. 90 km stakning. Lätt kupering. Nysnö. Kan bli mjukt men blir nog glatt i spåren, om det inte snöar, och relativt snabb tid. 

Gänget har varit samlat i Lindvallen sen i torsdags och bara tränat lätt, provat bana och skidor. Idag på förmiddagen blev det några fartdrag för att väcka kropparna, och skid- och vallatester såklart. Eftersom vi ofta vallar ganska lika har vallarna idag lagt en del krut av på att testa handstrukturer också. Det är en viktig pusselbit som både kan sänka och höja. Jag hoppas och tror vi ligger helt rätt nu med materialet. Vallarna Henrik och Owe är i detta nu igång med tävlingsskidorna. Övergången till ren stakning för eliten har väsentligt underlättat den biten. Å andra sidan, det ser ut att bli bra förutsättningar imorgon för att gå med fäste också. Hoppas ni som läser det här väljer utifrån era egna styrkor och inte bara tittar på vad de i nolledet gör. 

Om ett par timmar ska det ätas middag. Fram till dess tar åkarna det lugnt,ledare som inte vallar fixar med sportdrycken till imorgon, lagledarmötet ska klaras av, nummerlappar och p-tillstånd för servicebilar hämtas, och vägen till ett tidigt drickaställe rekas för säkerhets skull. 

Imorgon kommer vi ha ett tjugotal drickaställen. Vi försöker ha dricka ungefär var fjärde eller femte kilometer. Fram till Oxberg dricker vi Winforce ”vanliga” sportdryck (Carbo Basic) och sista tredjedelen kör vi Winforce Isotone. Inget kaffe eller Cola längre. De som vill komplettera med koffein dricker kaffe på frukosten och kompletterar före eller/och under med Winforce Booster.

Förväntningar? Att alla ska få ut max av sina lopp och känna att de gjort allt rätt när de går i mål. Lyckas det kommer vi vara riktigt nöjda som lag, och då är jag säker på att det också kommer bli några fina placeringar. Kul den här helgen är att vi har med oss vår tidigare lagkamrat Tobbe ”Hockey” Karlsson som en i gänget. Tobbe, som numera säger att han trappat ner, kommer sälja sig dyrt imorgon. Eftersom han tävlat så lite i vinter är han förstås extra sugen nu. 

Håller en extra tumme imorgon för alla KIFare, GIFare, Almbyiter, Berberiter och andra jag känner: Lycka till! 

Share →