Förra helgen körde vi Birken, det näst sista loppet i cupen. För egen del var det första gången och det är kul att äntligen ha fått testa på detta speciella lopp som kräver att man åker med en 3,5kg tung ryggsäck packad med en förutbestämd utrustning. Det blev en relativt fin dag över fjället, en del moln, en hel del motvind men också soligt. Jag valde att åka med fäste och upplevde att jag hade väldigt bra skidor med bergbett utan att för den delen tappa nämnvärt på glidet. Sämre var det väl då med känslan i kroppen, jag var väldigt trött bitvis och hade en rejäl dipp då jag var tvungen att stanna till och gå upp för en backe. I mål var jag sedan helt slut men ändå på något vis nöjd med att jag faktiskt tagit mig hela vägen dit.

Det är tydligt att den missade grundträningen i somras (pga fotoperationen) spelar in i återhämningen som blir allt svårare efter varje lopp och jag var nog inte riktigt återställd efter Vasaloppet. Det är riktigt svårt att hitta balansen mellan vila och träning såhär i slutet på säsongen, vad är lagom för att inte tipppa över på fel sida? Inför säsongsavsluntningen i Åre om knappt 1,5 vecka hoppas jag på att kroppen ska kännas piggare igen och att det blir en bra dag med fina förutsättningar i spåret.

Kristina

Share →