vincoteamFoto: erikwickstrom.se

Om oss

Skistart.com-Bergslagen är långloppslaget med hemvist i Bergslagsregionen. Laget innehåller några av Svealands bästa långloppsåkare. Laget har med 10e plats 2014 och 11e plats 2015 i Ski Classics lagtävling två år i rad varit näst bästa helsvenska lag. Inför 2015-2016 har vi förstärkt ännu mer och går in i andra säsongen med Nordens ledande skidbutik på nätet, Skistart.com, vid vår sida.

Ski Classics, den internationella långloppsserien, tilldrar sig mer och mer intresse för varje år. Seriens tio lopp direktsänds på TV i fler än 20 länder och bevakas av flera hundra journalister. Intresset att åka loppen är rekordstort bland motionärer där Vasaloppsveckan har över 60 000 åkare och Birkebeinerrennet i Norge omkring 40 000 deltagare under sin vecka. ”Långloppsvärldscupen” med prolog och nio klassiska storlopp direktsänds i Sverige av TV4 och SVT och omfattar bl.a. Vasaloppet, Marcialonga och Birkebeinerrennet.

Till säsongen 2012-2013 etablerades det Örebrobaserade längdskidlaget på gemensamt initiativ av skidföreningen Karlslunds IF och företaget Sysarb Group AB, som blev lagets första namnsponsor. Målet och visionen då som nu var, och är, att genom nära samverkan mellan idrott och näringsliv bygga upp ett fullskaligt elitlag som kämpar i toppen av de största internationella långloppen.

Säsongen 2013-2014 blev lagets dittills bästa, där alla högt ställda förväntningar uppfylldes med råge. Laget tog hela 861 poäng tillsammans och fick 7 individuella placeringar bland de 10 bästa toppat med Kristina Robertos femteplats i totalen. Därtill hade vi en 13:eplats i Vasaloppets herrklass, och fick totalt en 10:eplats i lagtävlingens totalställningen. Under 2013-2014 hade vi även populära ”Challengeträningar” för motionärer som vill utvecklas ytterligare som skidåkare.

Säsongen 2014-2015 ökade poängskörden på lite till och laget fick 11e plats i den allt hårdare lagtävlingen i konkurrens med fler starka lag. Poängbäst i laget var återigen Kristina Roberto, men fler åkare var med och tog fler poäng än tidigare. Känslan var att hela gruppen tog steg närmare toppen. Vid sidan av tävlingsspåret körde vi flera uppskattade ”teknikkursgig” för företag som ville ha en utmanande personalaktivitet och utveckla sina skidfärdigheter inför Vasaloppsveckan.

Vill du vara med som en del i laget inför säsongen 2015-2016? Just nu söker vi fler företag som vill samarbeta för att vi ska kunna expandera satsningen mot toppen i Ski Classics.

Kontakt
Mikael Bilock, Vinco Sport AB
070-630 69 72
mikael.bilock@bilock.se