Här finns allt inom skidvalla och vallatillbehör från alla kända varumärken

Här hittar du allt du behöver för att lyckas med en perfekt vallning av dina skidor. Vi har fästvalla, glidvalla, klister, lågflour- och högfloursvalla, pulver, vallatejp och mycket mer. Allt från ledande vallatillverkare som Swix, Start, Vauhti, Skigo, Innovax, Rode, Rex, Primateria, Gallium, Ceza, Star, Toko och Zipps.

Skidvalla beläggs på längdskidans undersida för att ge ökat fäste eller glid. Tidigare användes beck eller tjära som skidvalla men idag finns det ett brett utbud av olika former av skidvalla för att du lätt skall hitta rätt valla för din åkning oavsett omständigheterna.

Skillnaden på en bra och en dåligt vallad skida får stora konsekvenser. En skida med för dåligt fäste eller glid gör längdskidåkningen mycket mer krävande samt att du inte kan göra din åkteknik rättvisa. Därför har just skidvalla blivit ett av de mest omtalade och centrala begreppen inom längdskidåkningen. Utmaningen med att valla skidor är dels att göra ett gediget arbete med själva appliceringen av valla men framförallt att man har en känsla för hur externa faktorer som temperatur och snötyp kommer att se ut under åkningen.

Fästvalla är som namnet antyder den valla som ger dig bra fäste i dina frånskjut. Fästvallan ska enbart appliceras på spannet, alltså den del av längdskidorna som inte är i kontakt med underlaget vid vanlig balansering, då det annars skulle göra att dina längdskidor helt tappar glidförmågan. Utbudet av fästvallor är stort och de kommer i form antingen burk- eller klistervalla, som spray eller i form av en tejpvalla. Den sistnämnda vallningstejpen är mycket enkel och snabb att applicera och är därför mycket praktisk för nybörjare eller motionärer inom längdskidåkning och skidvallning. Men är du istället duktig på att valla så erbjuder de andra vallaprodukter mycket bättre resultat i form av bättre fäste än vad vallatejpen gör.

Glidvallan används för att ge bra glid, vilket är avgörande för huruvida man skall kunna prestera bra i längdåkningsspåren över längre distanser som t.ex. Vasaloppet. Utbudet av glidvalla är stort och det finns olika former av mer eller mindre avancerade glidvallor, allt från de du kan applicera med en våtservett till de du behöver ett vallajärn för att få på plats. Vallningstekniken skiljer sig beroende på om glidvallan är paraffin, fluorkloss, fluorpulver eller i form av flytande fluor som t.ex. sprayer så det kräver en del kunskap.

Vi på Skistart kan skidvalla och har produkterna som gör att du själv kommer att lyckas med din valla.

Här nedan visas samtliga produkter från menyn Skidvalla / Vallatillbehör, oavsett underkategori.
Om du endast vill visa produkter från en speciell underkategori, välj denna kategori till vänster eller i huvudmenyn.

Nyhet
Nyhet
-50%
-50%
-50%
-70%
-20%
-25%
-40%
Visar sida 1 av 21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Visar sida 1 av 21

Bästsäljare

-25%
-50%
-39%
-54%
-50%
-26% Swix P15 Kit For Skin Skis - Ett vallapaket för stighudar från Swix.
-20%
Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…