Här på Skistart hittar du en mängd olika turskidor från ledande tillverkare

som Åsnes, Fischer, Madshus och Black Diamond. Se vårt sortiment nedan om du enbart vill köpa turskidor. Men kolla gärna in vårt sortiment av kompletta turpaket där även bindningar och pjäxor ingår.

Så om du ska köpa turskida har du kommit helt rätt. Här finner du kvalitetsmodeller i olika prisklasser som E99 Tour/Crown och Jakt- och Ridge Crown från Fischer, BC 50 och CT 120 samt Nordmarka från Fischer, Amundsen FL och QS samt Nansen Fl från Åsnes. Allt för att du ska hitta just de turskidor som passar bäst för dig både med avseende på typ av åkning och pris. De dyrare modellerna av turskidor har stålkant vilket lämpar sig utmärkt för om du skall ut på en topptur i fjällen.

Om du samtidigt som du köper skidor även köper bindningar så monterar vi denna åt er utan extra kostnad.

Att tänka på vid köp av Turskidor, det finns ett flertal modeller som är kompatibla med stighudar som du kan köpa till, dessa är anpassade för användning med stighudar och fungerar bäst då i lite brantare terräng som Norska och Svenska fjällvärlden. Det finns även modeller med fiskfjäll som fungerar bra i tuff terräng

Ska du åka enklare turer i skog och mark så är en fiskfjällskida mycket lämplig. Vill du ha en turskida som du vill valla lite mer som en traditionell längdskida så bör du vara medveten om att en turskida är just en "turskida" och förvänta dig inte att spannet beter sig som en vanlig längdskida. 

Förslag på skidor som med fördel används i tuff terräng och på expeditioner

Åsnes Amundsen, Åsnes Nansen, Madshus Eon, Madshus Epoch, Fischer E99

Förslag på skidor för allroundbruk:

Madshus Eon, Madshus BC 50, Fischer e99 Crown, Åsnes Amundsen QS.

Förslag på turskidor för både spår och lättare  terräng på fjället:

Åsnes Sondre, Madshus BC 50, Madshus Beitostölen, Madshus Beitostölen, Åsnes Gamme.

Kontakta oss om du har frågor som rör turskidor och turskidåkning. Vi kan skidor och finns här för dig.

-23%
-23%
-39%
Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2
Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…