Här finner du all lavin- och säkerhetsutrustning

Som t.ex. sonder, snöspadar, första hjälpen kit, transciver, gradmätare, vindsäckar och mycket mer. Allt från ledande tillverkare som Rottefella, Black Diamond, ARVA, Deuter och Komperdell.

Laviner sker varje vinter. Antalet och magnituden av lavinerna är helt beroende på rådande snö- och väderförhållanden. För de svenska fjällen så bedöms lavinrisken av Svenska Liftanläggningars Organisation. Deras varningar och uppmaningar kommuniceras sedan ut genom media, skidanläggningar och väderprognoser. Därför är det för er säkerhet viktigt att ni inför en resa, utflykt eller tur tar reda på vad som för närvarande gäller för er destination och hur de eventuella riskerna ser ut. Oavsett om lavinrisk föreligger eller inte så är det viktigt att ha respekt för och tänka på att laviner alltid kan förekomma.

Laviner och andra olyckor på fjället kan komma mycket plötsligt och ofta är man långt ifrån hjälppersonal och annan assistans. Därför är det viktigt, både för din egen och andras skull, att man är utrustad med rätt säkerhetsutrustning utifall att olyckan skulle vara framme. Tänk även på att inte vistas på egen hand i denna typ av områden och miljöer, utan ni bör alltid vara flera och se till att hålla ihop.

-19% Ortovox Alu 240 - Lavinsond för nybörjaren
-20% Black Diamond BD Set Guide Bt - Lavinutrustningsset med lavinsändare, lavinspade och lavinsond
-20% Black Diamond Evac 7
-40%
-25% Lavinstav
-25% Pieps Probe Aluminium 260
-25% Black Diamond Deploy 7
-24% Black Diamond Transfer 3 - Snöspade med förlängningsbart skaft
Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2
Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…