Här hittar du all utrustning som du kan tänkas behöva för din längdskidåkning.

Oavsett om du är nybörjare eller elit har vi rätt utrustning för dig. Vi har samlat det bästa inom längdskidor från tillverkare som Atomic, Fischer, Åsnes, Madshus, Karhu, Kneissl, OneWay, Rossignol, Peltonen, Salomon, Skigo och Skistart.

Längdskidåkning har alltid varit en populär vintersport i Sverige. Men aldrig har vi haft så många längdåkare som vi har nu. Som exempel så attraherar Vasaloppsveckan årligen över 70 000 åkare och är med det den stora attraktionen för landets längdskidåkare. Själva Vasaloppet går av stapeln den 2 mars och lockar dryga 15 000 åkare. De 90 kilometrarna av kuperad åkning utgör en riktig utmaning och som åkare ställs stora krav på både uthållighet och teknik. Rekordtiden är 3:38:41 och innehas av den svenska elitlängdåkaren Jörgen Brink.

När du ska börja åka längdskidor så är det centrala i utrustningen framförallt själva längdskidorna. En bra längdskida för en person säger inte att den passar just dig också. Det är istället mycket viktigt att längdskidorna är anpassade efter din längd, vikt och åkteknik. Vilken skidlängd du bör satsa på beror framförallt då din kroppslängd och åkteknik. Det viktigaste att tänka på vid köp av ett par nya skidor är att du får rätt spann. Spannet är den del av skidan där du lägger på fästvalla för att kunna få grepp i snön. Man vill ha ett bra grepp i snön när man trycker ned foten och skidan, så att man kan skjuta ifrån ordentligt, men samtidigt är det viktigt att ingen del av greppytan är i konstant kontakt med underlaget då det bromsar upp och motverkar glid samtidigt som fästvallan slits bort snabbt. Utöver själva längdskidorna är det viktigt med ett par bra pjäxor samt stavar. Beroende på ditt behov så kan man antingen köpa lösa delar eller köpa ett komplett paket med längdskidor, pjäxor och bindningar och på så sätt få ett ännu bättre pris.

För att bli en bra längdskidåkare så räcker det inte med förstklassig utrustning, bra teknik och uthållighet utan man behöver även ha bra koll och kunnande på skidvalla. Att valla längdskidor innebär att man försöker hitta det optimala fästet efter det rådande underlaget och väderprognoserna.

Vi på Skistart är experter på längdskidåkning, så besök oss när du ska köpa längdskidor!

Här nedan visas samtliga produkter från menyn Längdskidåkning / Längdskidor, oavsett underkategori.
Om du endast vill visa produkter från en speciell underkategori, välj denna kategori till vänster eller i huvudmenyn.

Nyhet
Nyhet
Nyhet
-19%
Nyhet
Nyhet
Nyhet
-20%
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
-19% Längdskidor/turskidor
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
-20%
-20%
Visar sida 1 av 53
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Visar sida 1 av 53

Bästsäljare

-33%
-54%
-32%
-55%
-33%
Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…