Airtrim och lungplus som skyddar emot kylan

Här på Skistart hittar du fukt- och värmeväxlare för de där riktigt kalla långpassen i vinterkylan. Värmeväxlare är ett måste när det är kallt ute, vilket gjort dem mycket populära bland vinteridrottare. Vid idrottande i form av till exempel längdskidor eller löpning så går andningsfrekvensen upp och kroppen utsätts då för stora mängder nedkyld luft vilket är påfrestande för lungorna.

Vad en värmeväxlare då gör är att omvandla den kalla luften till varmare vilket är lättare att ta till sig. Det finns ett par olika typer av fukt- och värmeväxlare. Airtrim tillverkar masker som man fäster för näsa och mun och andas igenom. Dessa masker har filter som reglerar hur varm inandningsluften blir. Ett tunnare filter ger en kyligare luft. Lungpuls är en munburen fukt- och värmeväxlare som man alltså har i munnen. Även denna typ av värmeväxlare har olika filter, vilket gör att du lätt kan hitta den nivå på fukt- och värmeväxlare som passar just dig. Ett sport- och racingfilter släpper igenom mer luft, därmed också kallare luft, än vad standardmodellerna gör.

Utöver fukt- och värmeväxlare så rekommenderar vi att du vid extrem kyla gör som eliten och testar att använda frosttejp. Detta är en tejp som fästs på huden för att skydda den mot kyla och hårdare väder. På detta sätt kan du skydda dig mot köldskador, frostskador och obehag samtidigt som du inte begränsas i dina uteaktiviteter vintertid.

Så kom till oss på Skistart när det börjar bli kallt ute i spåren. Vi har rätt hjälpmedel för dig!

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…