Här finns det vallajärn! Såväl analoga som digitala vallajärn för vallningen av dina skidor

Här hittar du vårt breda utbud av vallajärn från ledande tillverkare som Swix, Toko, Start, Star, Skistart och Rex med flera.

Vallajärn och vallakork har samma funktion och används för att lägga på fästvalla och glidvalla på dina längdskidor. Tänk bara på att använda olika vallajärn till fästvallan och glidvallan. Till skillnad från med vallakorken så ger användning av ett vallajärn en jämnare yta samtidigt som det går mycket fortare att lägga på vallan.

Då vallajärnet kommer upp i höga temperaturer så är det viktigt att det förs snabbt över skidans yta så att det inte bränner sönder belaget. På de flesta glidvallor står det vilken temperatur som du bör ställa in vallajärnet på för just den specifika vallan.

Köptips för vallajärn:

Skistart vallajärn - Vårt mest prisvärda vallajärn, marknadens billigaste men ändå bra kvalité! Samma vallajärn som vi använder när vi vallar längdskidor åt er!

Star SW06 digitalt vallajärn - Används av landslagen och proffsen! Ett digitalt järn behövs för en jämnare och exakt temperatur. Samt när man bränner pulver!

Swix T76 – Populärt vallajärn i mellanprisklassen.

Så kolla först med oss på Skistart när du är ute efter ett bra och prisvärt vallajärn!

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…