Rullskidbindningar

/images/product/medium/58323.jpg
False
/images/product/medium/58324.jpg
False
/images/product/medium/58186.jpg
False
/images/product/medium/58185.jpg
False
-20%
/images/product/medium/75694.jpg
False
/images/product/medium/58612.jpg
False
/images/product/medium/58613.jpg
False

Bindningar till rullskidor

Här hittar du rullskidbindningar från märken som Fischer, Rottefella och Salomon! Generellt finns tre olika standardsystem för bindningar till rullskidor: Rottefellas NNN, Salomons SNS, Fischers och Rossignols Turnamic, och Salomons Prolink. Om du är osäker på vilken bindning du ska välja får du gärna höra av dig till oss, så hjälper vi dig hitta rätt! Givetvis ingår monteringen av bindningen utan extra kostnad om du köper både rullskidor och bindning.

Vilka rullskidpjäxor fungerar med vilka rullskidbindningar?

Vad som passar vilken bindning kan vara lite krångligt att veta, men den här korta guiden kan göra det lättare att förstå:

Rottefella:

 

  • Passar alla pjäxor från t.ex. Alpina, Fischer, Madshus och Rossignol, men INTE pjäxor från Atomic, OneWay eller Salomon.
  • Rottefella R3 = Bästa bindningen som skruvas fast på skidorna.

Salomon:

  • Vilken sula som sitter på vilken sko beror på vilken sko det är! Profil-skor heter "profil" i namnet. Pilot-skor heter "Pilot" i namnet.
  • Pjäxor med RS17-sula: S-Lab Skiathlon, S-Lab Classic, S-Lab Vitane Classic, Rc Carbon. Du hittar Salomons sulor på Salomons egna pjäxor, samt äldre pjäxor från Fischer och nyare pjäxor från Atomic.

 

  Sula: Profil Sula: Pilot Sula: RS17
Bindning: Profil Ja 90% med original flexkudde
100% om flexkudden kapas 1:a spåret uppifrån
70% med original flexkudde
100% om flexkudden kapas 2:a spåret uppifrån
Bindning: Pilot Nej Ja Ja
Bindning: ProPulse Nej 90-100%, ny flexkudde finns (Klicka här) Ja

Att tänka på:
På nyare skidor finns oftast en NIS-platta, som förenklar monteringen av bindningen då du slipper borra i skidan. Till en skida med NIS-platta behöver du en NIS-bindning! Det går också bra att skruva en Salomon-bindning i en NIS-platta.

Vi har tagit fram en bindnings- och pjäxguide, där vi går igenom alla pjäxor och bindningar på marknaden och visar vilka bindningar som passar till de olika pjäxorna.

Laddar…
Laddar…