Madshus

Madshus grundades 1906 och är världens äldsta skidmärke.

Ögat för detaljer har följt Madshus i över 100 år. Från begynnelsen då tillverkningen skedde för hand, till dagens topp moderna tillverkningsprocess. Den dagliga drivkraften har alltid varit att hitta de bästa, finaste materialen och producera de bästa skidorna i världen.

Under de senaste säsongerna har en rad stora investeringar gjorts på fabriken i Biri, som ligger utanför Lillehammer i Norge. Madshus jobbar med beständiga material som ger varje skida likadana egenskaper, därför har också investeringarna i fabriken till att få tillverkningsprocessen helt stabil varit mycket viktig för att kunna vidareutveckla och förbättra produkternas prestanda och finish. Nu kan Madshus stoltsera med världens modernaste skidfabrik. 

Madshus har på modellerna under toppmodellen Redline haft befintliga former/konstruktioner sedan 20 år tillbaka. Redline introducerades 2013 och Madshus har under de tre senaste åren haft ett projekt parallellt för att ta fram en ny Redlineskida. Målet har hela tiden varit att få fram en revolution, inte en evolution. Detta resulterade i många parallella tester och slutligen så introducerades en skida med en helt ny form och nya egenskaper i början av 2019 under namnet Redline 2.0. Längs vägen har former och konstruktioner som testats varit lika bra som tidigare Redline men målet har hela tiden varit att överträffa den. Parallellt har ett ”skinprojekt” pågått för att hitta en optimal konstruktion för Intelligripskidor. Så förutom att en helt ny generation Redline introducerades i början av 2019 under namnet Redline 2.0 resulterade detta i att alla modellerna därunder kommer lanseras med helt nya former som ligger någonstans mellan Redline 2.0 och den tidigare Redlineskidan. Det innebär att mycket av Redlines fästes- och glidegenskaper nu även kommer finnas i modellerna under. ). Med dessa stora förändringar av former, konstruktioner och belagsuppdateringar så väljer Madshus även att byta modellnamnen till säsongen. De nya namnen (Race PRO som kan liknas vid gamla Redline, Race SPEED som kan liknas vid gamla Nanosonic), ENDURACE som kan liknas vid gamla Hypersonic) och Active PRO som kan liknas vid gamla Terrasonic). Se beskrivningar under varje modell.

När det gäller Skate skon Supernano så är Madshus först med att släppa en sko helt i Carbon. Den är 50% mer vridstyv än tidigare skor vilket gör den mycket stabilare samtidigt som den är lätt och ger en maximal kraftöverföring. 

Köper du längdskidor, pjäxor eller stavar från Madshus vet du att du inte blir besviken!

-28%
-33%
-58%
-23%
-20%
-25%
-20%
-43%
-70%
-20%
-20%
-34%
-30%
-31%
-32%
-30%
-20%
-33%
-20%
-28%
-20%
-25%
Visar sida 1 av 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Visar sida 1 av 7
Laddar…
Laddar…