Fibertec Textile Guard Pro Spray-On 500ml

Impregnering för tekniska plagg. Fett-, vatten- och smutsavstötande. 
Antal
Impregnering för tekniska plagg. Fett-, vatten- och smutsavstötande. 
195 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i juli
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Fibertec Textile Guard Pro Spray-On är en impregnering för tekniska plagg som stöter bort fett, vatten och smuts. Sprayen skapar en skyddande yta som effektivt stöter bort smuts och vatten, och tack vare de fettavvisande egenskaperna kan du t.ex. använda den på kragens insida för att skydda plagget mot hårprodukter eller kroppsfett. Enkel att applicera och passar för t.ex. GoreTex® eller andra tekniska material.
 
Volym: 500 ml

Bruksanvisning:
  1. Skaka flaskan väl.
  2. Sprid ut blöta eller torra klädesplagg och spraya plagget jämnt.
  3. Gnid in impregneringen i tyget med en tvättsvamp.
  4. Värmebehandling är inte nödvändig, men kan förbättra impregneringen. För att värmebehandla, torktumla det fuktiga eller redan torra plagget på 60° i minst 30 minuter, eller torka med strykjärn med “syntet”-inställning.

Läs instruktionerna på flaskan noga innan användning!

OMDÖMEN

5 5
5 Av 5 (4 OMDÖMEN)

Efter att ha läst diverse recensioner om impregneringsmedel så hade jag inte överdrivet stora förhoppningar på ett riktigt bra resultat. Tvättade först i tvättmaskin på 40 grader med tvättmedlet Nikwax Tech Wash och därefter två sköljningar. Torktumlade plagget torrt och hade därefter på Fibertec, duschade plagget helt blött och gnuggade in medlet enligt instruktion och därefter torktumling 1h (20 min enligt rek) Innan jag startade tvätt-processen blev mina skalbyxor helt blöta i membranet, vattnet låg som en film på plagget. Efter torktumlingen är mina byxor som nya, vattnet bara rullar av vid dusch. Behöver inte ens skaka byxorna för att vattnet ska rinna av. Jag är mer än imponerad!!

Fungerade väldigt bra! Som köpare får en överväga att den här sprayen är lite mindre miljövänlig än andra alternativ då den ändå innehåller C6-flourkarboner (även om dessa är "snällare"). Har man dock höga krav på funktion så blev impregneringen med den här sprayen mycket bättre än med ett gäng flourkarbonfria alternativ jag tidigare provat.

Effektivt och miljövänligt. Kommer behandla alla mina jackor med det här nu. Inte bara mina funktionskläder

Perfekt.

Visar omdömen 4

Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Laddar…