Helsport Spitsbergen X-Trem

Kombinerad dun- och syntetsovsäck för riktigt extrema förhållanden.
Antal
Kombinerad dun- och syntetsovsäck för riktigt extrema förhållanden.
10995 kr
Lagerstatus: Endast 2st kvar
Handla nu
Betala i oktober
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Helsport har länge utvecklat utrustning för extrema förhållanden, men har tidigare saknat en sovsäck som klarar samma tuffa miljöer som deras tält klarar. Med Helsport Spitsbergen X-Trem har de äntligen lyckats - tack vare dubbla sovsäckar och en kombination av både dun- och syntetisolering som tillsammans ger en komforttemperatur på -32°C. Den inre säcken har en dunisolering som ger sovsäcken den värme och komfort som krävs vid riktigt låga temperaturer, med extra dunfyllning i bafflarna vid fötterna och i huvan för att ge extra skydd åt dessa annars ganska utsatta kroppsdelar. Tack vare konstruktionen med kombinerade vertikala och horisontella bafflar har den inre sovsäcken dessutom maximal värmeförmåga då isoleringen inte flyttar på sig, men är även enkel att ventilera med hjälp av de dubbla dragkedjorna.

Den inre sovsäcken är perfekt att använda när du behöver värma dig i lägret men fortfarande vill ha armarna fria för att till exempel kunna äta eller läsa, då du med hjälp av dragkedjorna kan skapa hål i sovsäckens sidor där du kan sticka ut dina armar. I övrigt har den inre sovsäcken generöst isolerade flikar över dragkedjorna, en invändig värmekrage, en rymlig bröstficka inuti sovsäcken, och dragsko runt huvan som kan dras till ordentligt när det är riktigt kallt ute.

Den yttre sovsäcken är istället isolerad med en återvunnen syntetisolering som bättre klarar av fukten och vätan som kan uppstå i kallt väder. När vi sover förlorar vi mycket av fukten i kroppen, som ofta fryser inuti sovsäcken vid riktigt låga temperaturer då den inte hinner avdunsta. Med en syntetisolering kommer detta fortfarande ske, men till skillnad från dun torkar syntetisoleringen snabbare och fukten påverkar inte de värmande egenskaperna i samma utsträckning. För att maximera värmeeffektiviteten har isoleringen dessutom en överlappande konstruktion där fiberfilten läggs omlott, vilket också ger ökad rörelsefrihet i säcken, samtidigt som säckens dragkedja sitter mitt på istället för på samma sida som den inre säckens dragkedja för att öka värmebehållningen. Den yttre säcken har också en isolerad flik över dragkedjan för att den inte ska frysa av att du andas på den, och en rymlig förvaringsficka för dina värdesaker.

Sovsäckarna är designade för att passa ihop utan att isoleringen, och därmed värmeeffektiviteten, komprimeras, och följer Helsports “Long Fit” - en bredare passform som förhindrar att kalla punkter uppstår på de platser där din kropp trycker mot sovsäckens väggar, och som gör att du kan byta kläder inuti säcken. Båda sovsäckarna tillverkas dessutom av högkvalitativa Pertex-material med C6 WR-behandling och har samma mjuka insida, även om den yttre säcken har ett mer slitstarkt och vattenavvisande tyg utvändigt. Den yttre sovsäcken kan även användas över andra sovsäckar eller på egen hand, men klarar då inte samma extrema förhållanden som de båda sovsäckarna gör tillsammans.

Vår rekommendation är att du stänger dragkedjan till den yttre sovsäcken först, då det blir svårare att dra igen den efter att du har stängt den inre säcken, och att du använder den inre säckens dragkedjor för ventilation om du blir för varm under natten.

Teknisk specifikation:

Inre sovsäck:
Vikt: 1.51 kg
Material: Pertex
Isolering: 750 FP 90/10 gåsdun, 861 g
Kroppslängd/-bredd: 195/85 cm
Limittemperatur: -25°C
Testad enligt EN 13537

Yttre sovsäck: 
Vikt: 1.56 kg
Material: Pertex
Isolering: Thermolite T3 Ecomade, 861 g
Kroppslängd/-bredd: 200/90 cm
Limittemperatur: -11°C
Testad enligt EN 13537

Båda sovsäckarna tillsammans:
Komforttemperatur: -32°C
Limittemperatur: -45°C
Extremtemperatur: -70°C

OMDÖMEN

Visar omdömen 0

Andra har också köpt

-30%

Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Laddar…