Maurten Gel 100 Caf 100

Effektiv energigel med hela 100 mg koffein!
Antal
Effektiv energigel med hela 100 mg koffein!
40 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i augusti
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Med Gel 100 återuppfann Maurten energigelen för första gången - nu gör de det igen! Med Maurten Gel 100 Caf 100 kombineras samma, pålitliga hydrogel-teknologi med den effektiva energikällan koffein, i ett kraftfullt energipaket som innehåller hela 100 mg koffein, vilket motsvarar 1,5 kopp espresso - en mängd som vida överstiger andra energigeler på marknaden. 
 
Koffein har visat sig både öka känslan av vakenhet och reducera den upplevda ansträngningen, vilket kan vara fördelaktigt vid både kort- och långvariga sportprestationer. Gel 100 Caf 100 kan både användas för att bygga upp nivåerna av koffein i kroppen - både på egen hand och tillsammans med vanligt kaffe - eller för att nå en tillräcklig koffeinnivå under aktivitet. Koffein har däremot en bitter smak, som träningsnäringsindustrin tidigare har försökt dölja med artificiella smaker eller helt enkelt genom låga nivåer av koffein. Med sin Hydrogel-teknologi kan Maurten ta sig runt problemet, genom en biopolymermatris som är kompakt nog att kapsla in koffeinet och kolhydratblandningen - vilket ger en energigel med minimal bitterhet, låg sötma OCH en effektiv nivå av koffein! 
 
Totalt ger energigelen dig även 25 gram kolhydrater genom en unik blandning av fruktos och glukos (proportion 0.8:1), vilket möjliggör en upptagning av upp till 100 gram kolhydrater i timmen, istället för de vanliga 90 grammen. Energigelen tillverkas dessutom utan färgämnen, konserveringsmedel och tillsatta, artificiella smaker, och är även vegansk. 
 
Hur du använder Maurten Gel 100 Caf 100:
Att lägga upp en näringsstrategi för träning och tävling kan vara svårt, eftersom alla är olika och kan ta upp olika näringsämnen olika lätt. Det finns två nyckelfaktorer som du bör ha i åtanke när du lägger upp din egen strategi: din kroppsvikt och om du är van vid koffein eller inte. Rent vetenskapligt är det föreslagit att du har ett intag på 3 mg koffein per kilo kroppsmassa, för att bistå prestandan - men det är som sagt väldigt individuellt. Konsultera en läkare om du är osäker eller gravid, och kom ihåg att det inte finns någon poäng med att pressa ditt koffeinintag - du kan aldrig kompensera för träning och att överkonsumera koffein kommer inte hjälpa dig. Här följer lite generella riktlinjer, baserat på Maurtens egna upptäckter och vetenskaplig litteratur:
 
Varaktighet <1 timme - 1 portion Gel 100 Caf 100
Innan: Fördelaktig koffeinnivå nås genom att få i sig runt 200 mg koffein innan aktivitet, genom att dricka en kopp kaffe under timmarna innan, och att ta en Gel 100 Caf 100 under din uppvärmning. Du kan också få samma nivå koffein genom att ta två Gel 100 Caf 100, men mängden kolhydrater blir då lite överdriven för en så kort varaktighet. 
 
Varaktighet <2 timme - 2-3 portioner Gel 100 Caf 100
Innan: Fördelaktig koffeinnivå nås genom att få i sig runt 200 mg koffein innan aktivitet, genom att ta två Gel 100 Caf 100. Då når du både en bra koffeinnivå och en rimlig kolhydratnivå.
Under: Cirka 30 minuter in i aktiviteten kan du ta en till Gel 100 Caf 100 för att säkerställa att koffeinnivån upprätthålls. Glöm inte bort att fylla på kolhydraterna. Sikta på att få i dig 30-60 gram kolhydrater varje timme. 
 
Varaktighet >2 timme - minst 3 portioner Gel 100 Caf 100 (beroende på exakt varaktighet)
Innan: Ta två Gel 100 Caf 100 innan aktivitet, då får du både en bra koffeinnivå och en bra kolhydratnivå genom gelens 200 mg koffein och 50 gram kolhydrater.
Under: Cirka 30 minuter in i aktiviteten kan du ta en till Gel 100 Caf 100 för att säkerställa att koffeinnivån upprätthålls. Sikta på att ta ytterligare en Gel 100 Caf 100 varannan timme efter det. Glöm inte bort att fylla på kolhydraterna. Det är lite ambitiöst, men sikta på att få i dig 60-90 gram kolhydrater varje timme.

OMDÖMEN

Visar omdömen 0

Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Laddar…