Kuzmin Universal Sickel 018

Antal
465 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i januari
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Kuzmin™ 018 Universal (U) SickelMed den nya eggs geometri för ett mer effektivt resultat.

Med den nya eggs geometri för ett mer effektivt resultat. För optimalt glid finns det en fördel med ett slumpmässig (random) mönster. Detta är bekräftat genom flera tribologiska studier. Effektivast struktur vid: +3 till -12 grader. Det går även använda ett strukturverktyg (rillverktyg), tex XRiller, för maximalt glid.

Designen är annorlunda i jämförelse med våra tidiga stålsicklar: Alla tidiga sicklar har fyra eggar; Blade-018 har två eggar.

Det är en ganska svårt att få alla fyra eggar (Kuzmin™ 014) lika skarpa, på grund av slipskivans rotation och sicklarnas geometri.

Genom den nya geometrin är det möjligt att slipa båda eggar av Blade-018 ganska lika och med mycket liknande grader på alla Blade-018.

En annan viktig anledning till att gå vidare med Blade-018 designen är att spara på materialet (HSS). Hittills, stålsicklarna är ett engångsverktyg. Dock med en ny design minskar vi vikten (massan) på den icke återanvändbar del av Kuzmin™ 018 Ski Scraper - Blade. Genom denna minskning, blir våra nya stålsicklar ännu miljövänligare.

Universal (U) Holder

 

Den tvådelad design av nya Kuzmin™ 018 Stålsicklar ger oss möjlighet att tänka på mer ergonomiskt grepp genom en hållare – Universal (U) Holder. Hållarna är tjockare, högre och bredare i jämförelse med Kuzmin™ 014 sicklar. Men ändå, hållaren tillför liknande vinklar mot skidbelaget. Således, någon, som redan är bekant med vår Kuzmin™ 014 sickel, kommer att kunna direkt bruka den nya 018 modellen.

014 vs 017

  1. Kuzmin™ 018 Plus är mycket mer aggressiv, mer kraftfull och effektiv. Var försiktig. Inget behov av att trycka ned sickeln! Dessutom gör Kuzmin™ 018 Plus påtagligt djupare slumpmässiga strukturer;
  2. Kuzmin ™ 018 Universal är mer effektiv. Emellertid, den skidbelags topografin efter behandlingen mycket lik 014 modellen;

OMDÖMEN

4,45098039215686 5
4 Av 5 (51 OMDÖMEN)

Bra till att bättra belaget.

Mkt vass. Tar bättre än den äldre modellen.

Fungerar bra som tidigare versionen. Smalare så den är lite svår att hålla i utan handtag men det går.

Lite smal. Svårare att hålla än den gamla.

Bra produkt och snabb leverans

Bra och enkel att använda

Suveränt bra produkt! Så skönt att slippa glidvalla! Glidet är liknande med stålsicklade skidor som med vallade med parafin!

Mycket nöjd!

Lättanvänd och bra sickel som med till fördel används med jämna mellanrum för att fräscha upp belag & struktur (endast ett par drag).

Tummen upp !!

Lätt att använda och ger snabbt en ny och fräsch struktur och yta på belaget. I början en väldigt vass egg men som ganska snabbt mattas av vilket innebär att man får jobba lite mer och trycka lite hårdare. Viktigt att borsta med stål och nylon efteråt.

Bra resultat och enkel att använda.

Träna helst på en gammal skida som ni inte är rädd om första gången ni stålsicklar, det är lite knepigt innan man kommer på tekniken...Men efter lite träning så är det ganska enkelt och det blir en riktigt bra struktur med denna sickel.

Fantastiskt bra. Lättarbetad. Gav minst lika bra glid som glidvalla.

Visa fler omdömen
Visar omdömen 51

Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Betalsätt och frakt
Laddar…