Made Damcykel Made Lilje Original 7-Växlad 28"

1. Välj Färg
Blue/Turquoise
2. Välj Storlek
52
3. Antal
6990 kr 5990 kr
Lagerstatus: Ej i lager
Exkluderad vara: Rabattkoder gäller ej på denna produkt
Handla nu
Betala i augusti
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Mer från Made Utrustning

Beskrivning

Elegant klassiker med trygga egenskaper och en stor portion körglädje

Fyrkantiga bakåtsträvare brukar hävda att det är lönlöst att försöka uppfinna hjulet igen. Och vi håller delvis med, men vi vågar samtidigt påstå att vår helt egna MADE Lilje Original är det ultimata beviset för att ihärdig utveckling, smarta uppdateringar, sinnrika detaljer och högklassiga tillverkningsmetoder faktisk kan ge en helt ny dimension till en stilig klassiker med trygga egenskaper, dessutom utan att tumma det minsta på körglädjen. 

När moderna tillverkningsmetoder ger en helt ny dimension

Vi har väl alla hört att "det var bättre förr" och vi kan förstå att det är lätt att tro att det även gäller farmors gamla damcykel. Visst den var både hållbar, ganska pålitlig och "-den står ju fortfarande kvar där nere i källaren". Men det är just det senare som är de gamla damcyklarnas akilleshäl, att den sällan används och fortfarande står kvar där nere i källaren. Vi har ofta glömt att farmor många gånger ledde sin cykel och att hon nästan alltid var tvungen att kliva av cykeln så fort det blev minsta lila uppförsbacke. Den främsta orsaken är att farmors gamla damcykel (och då i ren motsats till MADE Lilje Original) vägde bly och dessutom var tämligen obekväm att sitta på.

Övning ger färdighet - Betydligt mycket roligare att cykla på!

Efter att vi i snart 30 år (och hundratusentals sålda cyklar) ha samlat på oss massor av erfarenhet av cykling så är MADE Lilje Original vårt svar på frågan "Hur skall en praktisk, bekväm, smidig och modern damcykel av idag se ut?". Vi har lyssnat på vad folk verkligen vill ha, och det gäller inte bara den snygga färgsättningen eller det klassiska formerna för en pålitlig svensk damcykel, för MADE Lilje är avsevärt lättare och betydligt mer underhållande att cykla på än de allra flesta damcyklarna som idag finns tillgängliga på marknaden. Eller vad sägs om nästan ett helt kilo lägre vikt än många av storsäljarna i kategorien?

Nyckel till framgång!

  • Testvinnande DNA (kusin till Made Linde som överlägset kammade hem förstaplatsen i Aftonbladets stora test)
  • Bekvämt upprätt körställning med tydlig uppsikt över dina alla dina medtrafikanter
  • Greppvänliga handtag och en mjuk komfortsadel med gel ger en oslagbart skön komfort!
  • 7 näst intill underhållsfria navväxlar från Shimano (Nexus)
  • Robusta pakethållare som är utrustade med det prisbelönta Atran Velo System (AVS)
  • Stor främre korg med generöst lastutrymme
  • Ett godkänt ramlås från AXA som dramatiskt minskar risken att du blir av med cykeln
  • Fotbroms baktill samt v-broms framtill - En kombination som ger felfri bromsförmåga
  • Batteribelysning som ser till att du syns även efter mörkrets inbrott 
  • Både kjolskydd och ett heltäckande kedjeskydd ser till du inte smutsar ner kläderna

Lätt aluminiumram med böljande hängmatteform och föredömligt lågt insteg

Det eleganta chassit består av en kvalitativ aluminiumram med böljande hängmatteform och ett föredömligt lågt insteg. De klassiska formerna är inte bara vackra utan levererar en bekvämt upprätt körställning med tydlig uppsikt över dina alla dina medtrafikanter och det låga insteget gör cykeln extra smidig att kliva på och av. En smart detalj är den lilla fjädern som sitter fäst mellan gaffeln och ramen som ser till att hjulet pekar rakt fram när cykeln är parkerad, vilket verkligen underlättar när man ska lasta korgen full med alla godsaker som du spontanköpt i det lokala snabbköpet.

Rätt hastighet uppnås med hjälp av en extremt pålitlig drivlina med 7 inkapslade navväxlar från kvalitetssäkra Shimano (Nexus). När det blir dags att sakta ner farten så har du tillgång till en klassisk fotbroms baktill och en lätthanterlig v-broms framtill, en effektiv och pålitlig kombination som ser till att du har felfri bromsförmåga oavsett väderlek, vägförhållanden och årstid. Och de stabila 28-tummarna med 40 mm breda gummin ger inte bara rätt komfort och imponerande bra rull utan även ett pålitligt grepp i kurvorna, vilket du tydligt kommer märka när du nästan bekymmersfritt glider fram på släta cykelbanor eller i gränder med knöliga kullersten.

Atran Velo System - Modulär design för att anpassa cykelns pakethållare

Cykeln en högklassig pakethållare som är utrustade med de prisbelönta Atran Velo System (AVS). Ända sedan 1937 har killarna och tjejerna på Atran Velo nere i Falkenberg skapat kvalitativa cykeltillbehör av absolut högsta klass, och vi vill nog påstå att AVS är kronjuvelen i hela deras sortiment. Allt som krävs är en enda rörelse och ett enda "klick"... du har nu anslutit eller kopplat loss ditt AVS-tillbehör från pakethållaren, kan det bli enklare? En smart snabbkoppling med kraftfull fixering som gör det föredömligt att enkelt klicka i och ur olika typer av korgar och väskor (klicka här för att se vilka tillbehör som passar) utan att du behöver riskera att tillbehören lossnar när du är ute och cyklar. Kort förklarat handlar det om en smart modulär design som är skapad för att du smidigt ska kunna anpassa cykelns lastplats efter dagens skiftande behov. Atran Velo System är helt enkelt framtaget för att underlätta ditt hektiska livspussel, så att du får med dig både matvarorna, datorn och lunchlådan... oavsett årstid eller väderförhållanden.

Omsorgsfullt utvald mix som håller både vikten och körglädjen på rätt nivå

Även övrig utrustningsnivå är imponerande hög och består av en mix av pålitliga komponenter i robusta material som tål vårt tuffa skandinaviska klimat. Eller vad sägs om ett par rejäla stänkskärmar i plåt, ett godkänt ramlås, en generös främre korg, ett heltäckande kedjeskydd, ett stabilt stöd, kjolskydd och en batteribelysning som ser till att du syns även efter mörkrets inbrott. Både stomme, komponenter och alla tillbehören är speciellt utvalda för att hålla vikten på rätt nivå, och därmed se till att du kan bibehålla lättheten i cyklingen.

Klassiskt vackra former, hög utrustningsnivå och testvinnande DNA

Vill bli lycklig ägare till en robust och lätthanterlig damcykel med testvinnande DNA, klassiskt vackra former, låg vikt, hög utrustningsnivå och massor av smarta funktioner? Vill du ha en cykel som kommer ställa upp oavsett om du ska pendla till jobbet, sakta glida fram på söndagsturen eller vill kunna känna dig trygg även på oberäkneligt vinterväglag? Ja, då är vår populära storsäljare MADE Lilje Original helt rätt modell för dig!

OMDÖMEN

Visar omdömen 0

Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Laddar…