Sverige
Veckans adventserbjudanden - giltig t.o.m. 9/12 Handla här

Privacy Policy

Varför borde jag läsa detta?
Denna policy förklarar hur vi behandlar och skyddar din information.

Vilken information samlar ni in om mig?
Vi samlar grundläggande information för att t.ex. köp, leverans och tjänster ska gå så smidigt som möjligt. Detta inkluderar:

  • Namn
  • Identifikationsnummer (personnummer eller organisationsnummer)
  • Kund-ID
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Betalningsuppgifter
  • IP-adress och information om din användning av webbplatsen.
  • Köphistorik
  • Kreditkortsnummer behandlas av oss men sparas inte, denna information lagras endast av kredit- och betaltjänstföretag.

Hur använder ni min information?
Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna:

  • Fullfölja förpliktelser gentemot dig som kund, d.v.s. leverera beställda varor eller tjänster, tillhandahålla support.
  • Tillhandahålla rätt leveransalternativ.
  • Erbjuda dig olika betalningsalternativ.
  • Ge dig relevant information och anpassa erbjudanden och upplevelsen på webbplatsen, samt i annan korrespondens som t.ex. SMS eller nyhetsbrev.
  • Förhindra bedrägerier.
  • Följa tillämplig lagstiftning till exempel bokföringslagar.
  • Kontrollera ålder vid köp.
  • Ta fram statistik i syfte att förbättra vårt erbjudande till dig som kund.
  • Besvara och hantera reklamation- och garantiärenden.
  • För att kunna kontakta dig och ge leveransbesked.
  • För att kunna besvara dina frågor via e-post eller via kundservice.
  • För att kunna bjuda in dig till relevanta event/evenemang.


Hur länge behåller ni min information?
Vi sparar dina uppgifter så länge det behövs för de ändamål de samlades in och behandlades för eller så länge som krävs enligt lagar och andra författningar. Detta innebär att beroende på ändamål, sparas de olika tid. T.ex. kräver redovisningslagstiftning en lagringstid om 10 år. I övrigt sparas dina personuppgifter som du givit samtycke så länge som du är kund hos oss. Därefter raderas/anonymiseras all data. Du räknas som kund hos oss inom reklamationsrätten på de varor du har inhandlat d.v.s normalt 3 år.

Med vem delar ni informationen?
All data hanteras av vår personal, men personuppgifter delas inte vidare till 3:e part utan ditt samtycke. Mottagare som hanterar personuppgifter för vår räkning ska alltid ingå ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med oss i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på korrekt och säkert sätt.

Vilka rättigheter har jag? 
Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Tillgång till dina personuppgifter
Du kan närsomhelst begära ut vilka personuppgifter vi har lagrade om dig.

Begära rättelse
Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade.

Återkalla samtycke
Du kan närsomhelst återkalla ditt tidigare samtycke.

Begära radering
I samband eller efter att du återkallat ditt samtycke kan du därefter också begära att radering av dina uppgifter sker. Radering sker då i den mån det är möjligt i enlighet med gällande lagstiftning.

Hur kan jag använda mina rättigheter?
Om du vill genomföra en av ovan handlingar, behöver du bara kontakta oss via telefon eller mail via kontaktdetaljerna nedan. Om du vill kontakta Datainspektionen direkt, gör du det utan oss som mellanhand.

När ändrar vi våran policy?
Vi håller våran policy uppdaterad efter behov. Denna policy uppdaterades senast 6 maj 2020.

Hur kontaktar du oss? 
Om du har några frågor runt denna policy, hur vi använder din information, eller dina rättigheter kan du alltid kontakta oss. Detta gör du med följande detaljer:

Mail
info@skistart.com

Adress
Industrivägen 7 79631 Älvdalen Sverige

 

Skistart Magazine

Före

Läs de senaste testerna, guiderna, intervjuerna och reportagen.

Artikel

Underhåll och förvaring av skidor, stavar och pjäxor

Vare sig du är ny som längdåkare eller är en van skidåkare, är det viktigt att ta hand om sin utrustning. Med lite extra noggrannhet håller produkterna längre och då får du mer glädje av din träning och bättre upplevelser under ett lopp. Läs artikel
Guide

Längdskidor kläder – så klär du dig rätt i spåret

Är det dags att uppgradera dina längskidåkningskläder? Här reder vi ut vilka plagg du bör satsa på och ger dig tips och råd inför köpet. När det kommer till längdskidor bör du satsa på en utrustning som du är nöjd med i många år framöver och kläderna är inget undantag. Läs artikel
Artikel

Allt du behöver veta om fluorfri valla

Diskussionen om högfluorerade ämnens vara eller icke vara i längdskidornas vallor ligger både miljö- och hälsomässigt helt rätt i tiden, och med nationella förbund och arrangörer i bräschen har hela skidvärlden äntligen påbörjat sin resa mot en mer miljövänlig längdskidåkning. Läs artikel

Varukorg(0 artiklar)

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Favoriter(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter
Sverige
Meny