Vilka pjäxor passar till vilken bindning

Rottefella, Turnamic,Prolink eller Salomon SNS? Vilka pjäxor passar vilken bindning?

En återkommande fråga är ofta vilken pjäxa som passar till vilken bindning på längdskidor eller rullskidor. Inte helt lätt att veta men vi har svaret oavsett bindning eller pjäxa!Salomon

Enkelt kan sägas att följande märken passar till Salomon SNS:

Atomic före 2017, Botas, OneWay, Salomon

Säsongen 2016 släpptes även det nya systemet kallat ProLink, systemet kommer ifrån Salomon och gör det möjligt att sätta alla Rottefellapjäxor på en ProLink-bindning. Samtidigt kommer Salomon släppa nya pjäxor med "ProLink-sula" som då passar till Rottefellas bindningar samt till Salomon ProLink.Rottefella

Till Rottefella passar:

Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink.

Rottefella har även NIS-bindningar. Detta har ingenting att göra vilken pjäxa och bindning som passar tillsammans utan endast om NIS-bindningen kan enkelt fästas på eventuell NIS-platta på skidorna eller ej.
Fischer & Rossignol

Turnamic Från Rossignol och Fischer kom 2017 och passar alla pjäxor som passar till Rottefella och Prolink.

Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink.

Vi har tagit fram en exakt lista på vilka skidbindningar som passar till vilken pjäxa, listan är noga framtagen och dubbelkollad och innehåller en rekommendation på exakt bindning per pjäxmodell.

  • Listan vilken pjäxa som passar vilken bindning för Salomon SNS (Atomic, Botas, OneWay, Salomon) finns om ni klickar här
  • Listan vilken pjäxa som passar vilken bindning för Rottefella och Turnamic (Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol,Atomic, Salomon) finns om ni klickar här
 
Observera att listorna är förminskade för att passa in på en sida, går utmärkt att zooma i listorna.

Rött kryss i listan betyder: Bindningen och pjäxorna passar tillsammans till 100% och är Skistarts rekommendation.

Svart kryss i listan betyder: Bindningen och pjäxorna passar tillsammans men av olika anledningar ej optimalt. T.ex. Pjäxorna är prisnivå elit medan bindningen är prisnivå bas, eller tvärtom.

Har du kombipjäxor och funderar vilken bindning du ska välja på mellan skate och klassiskt? Välj den bindningen för den teknik du åker oftast. Åker du mest klassiskt så välj en klassisk bindning, åker du mest skate så välj skatebindning.

Dessa listor är framtagna av Skistart.com och får ej kopieras

Laddar…
Laddar…