FAQ

Vanliga frågor & svar - Läs här först:

Order / Kassan:
Hur vet jag att min order har blivit mottagen/gått igenom?
Om din order gått igenom korrekt kommer du att få en orderbekräftelse skickad till din mail samt en bekräftelse på skärmen. Har du inte mottagit någon bekräftelse, kontakta då vår kundtjänst här

Jag bor i Norge/Finland men kan inte lägga en beställning, varför går det inte?
Gå först till kassan. När du gjort det, kan du välja att byta land till antingen Norge eller Finland genom att trycka på flaggan som står precis intill texten "Kassa".

Jag har en presentkortskod, hur gör jag för att använda den för mitt köp?
Den använder du i kassan. Klicka på “Har du ett presentkort eller en rabattkod?” och fyll i din kod i rätt fält, så dras priset av automatiskt. Fungerar det inte kan det bero på att den redan är använd. Var noga med att göra skillnaden på bokstaven o och siffran 0 och stora och små bokstäver. Har du frågor? Kontakta vår kundtjänst här.

Klicka här för att kontrollera ditt presentkortssaldo »


Jag vill köpa ett presentkort, men får det inte att fungera. Varför går det inte?
En anledning kan vara att du behöver identifiera dig med BankID för att kunna köpa presentkort, därav kan man inte köpa presentkort utan att uppge personnummer. Om det ändå inte fungerar, kontakta vår kundtjänst här.


Vilka betalsätt kan jag välja på?

 • Kreditkort – Din betalning sker via en säker kreditkortsserver. Tjänsten levereras utav Qliro. Detta betalningsalternativ är det snabbaste och enklaste och kostar inte dig som kund någonting extra!
 • Direktbetalning bank - Din betalning sker via en säker koppling till er bank. Swedbank, Nordea, Handelsbanken accepteras. Du skickas till banken direkt och behöver bankdosa/säkerhetskod för att godkänna köpet Kopplingen tillhandahålls av Qliro
 • Faktura - Få varan först - Betala efteråt! Sedvanlig kreditkoll görs. Om ordern går igenom är ni godkänd för faktura. Leverans kan endast ske till folkbokföringsadressen (Personnummer är ett krav). Faktureringsavgift tillkommer. Tjänsten hanteras av Qliro. Fakturan skickas ut via e-post samtidigt som ordern skickas ifrån Skistart. Faktureringstid: 14-dagar - Få ordern först, betala inom 14 dagar från att ordern skickats.
 • Avbetalning - Betala lite i taget med Qliro. Se alternativ på delbetalningstid på Skistart.com
 • .

Hur gör jag om jag vill ha leverans till en annan adress än där jag bor?
Du kan välja vilken leveransadress du vill i kassan om du väljer att betala direkt via bank eller kortbetalning. Lägger du order mot Qliro måste ordern läggas mot adressen där du är folkbokförd.

Hur gör jag om jag som företag/kommun för att beställa mot Qliro faktura?
Välj “företag/förening” i kassan och fyll i uppgifterna. Observera att Qliro är lite petiga med adresser till företag och föreningar, maila gärna in ordern om ni har några problem.

Pengarna har dragits från mitt konto men jag har inte fått någon orderbekräftelse, vad gör jag?
Mest troligt är att orderbekräftelsen har hamnat i skräppost, eller att fel mailadress har skrivits in. Någonting har troligtvis gått fel vid kopplingen från betalningen tillbaka till vårt system, kontakt oss med namn, adressuppgifter och datum samt belopp som har dragits så hjälper vi till att spåra upp felet och se till att er order släpps iväg!

Leverans:
Hur vet jag om min order är skickad?
När din order skickas från oss får du ett mail med leveransbekräftelse samt eventuellt sändningsnummer. Du kan med hjälp av sändningsnumret/kollinumret spåra leveransen hos speditören.

Vad händer om jag inte hämtar ut ett paket som jag beställt?
Hämtar du inte ut ditt paket så kommer vi ta kontakt med dig och fråga varför och ge dig möjligheten igen att handla samma saker. Oavsett om du önskar paketet igen eller inte kommer vi tvingas fakturera er för de kostnader vi fått för frakt tur/retur samt hantering.

Levererar ni utanför Sverige?
I dagsläget säljer vi endast till våra kunder i Sverige, Norge och Finland (dock med särskilda villkor till Åland, se frågan nedan), men vi hoppas givetvis att vi så fort som möjligt ska kunna erbjuda leveranser till fler länder.

Jag bor på Åland och vill lägga en beställning, kan jag göra det?
I dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att leverera till Åland p.g.a. speciella bestämmelser kring moms och frakt.


Jag bor i Norge/Finland men kan ändå inte lägga en beställning, varför går det inte?
På den svenska webbsidan säljer vi endast till Sverige. Vänligen besök Skistart Norge HÄR, om du bor i Norge, eller Skistart Finland HÄR, om du bor i Finland, så ska det fungera. Du kan även gå till kassan och ändra land genom att trycka på flaggan som står intill texten "Kassa".

 

Vad har ni för leveranstid?
Vi har ett stort eget lager och skickar självklart samtliga ordrar så snabbt det bara är möjligt! Vid normal belastning skickas ordern från vårt lager inom 2-5 vardagar men oftast snabbare än så! Välj till express i kassan om du har bråttom så skickar vi från lagret inom 24h (vid normalt tryck). Går ej på alla produkter, valet finns i kassan när det är möjligt.

Hur vet jag när jag kan hämta ut min order hos postombud?
Du ska då ha fått ett sms eller mail från speditören med information om var ditt paket finns att hämta ut. Har du inte mottagit detta kan du med hjälp av kollinumret gå in på speditörens hemsida och söka ditt paket. I vissa fall kan det vara så att paketet anlänt utan att en avisering har gått ut av olika anledningar. Du kan då med hjälp av kollinumret och legitimation lösa ut paketet utan att vänta på en avisering.

Hur gör jag om jag fått ett leveransbesked från Skistart men ingen avisering från speditören att mitt paket finns att hämta?
Har du inte mottagit någon avisering från speditören kan du med hjälp av kollinumret gå in på speditörens hemsida och söka ditt paket. I vissa fall kan det vara så att paketet anlänt utan att en avisering har gått ut av olika anledningar. Du kan då med hjälp av kollinumret och legitimation lösa ut paketet utan att vänta på en avisering.Ändring, komplettering eller avbokning:

Hur gör jag om jag vill ändra eller komplettera min order?
Kontakta vår kundtjänst här så hjälper vi dig.

Hur gör jag om jag vill avbryta/avboka en order som jag har lagt?
Kontakta vår kundstjänst här så hjälper vi dig.Retur / Byte / reklamation:

Jag vill göra en retur, byte eller ångerköp, hur går jag tillväga?
Vid retur står du för risken och ansvarar för att varan inte kommer till skada under transporten. För att undvika att ett värdeminskningsavdrag görs bör varan skickas tillbaka i originalförpackning, samtliga etiketter sitta kvar och manualer skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att vi tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto eller återförande till använt kort, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och vi rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Du som kund är ansvarig för försändelser som ska tillbaka till oss. Var noga med hur du förpackar varorna. Nederst på returfraktsedeln står kollinumret för returen. Spara kollinumret för att kunna spåra din retur och se om vi mottagit den

Så här gör du en retur:

 • Innan retur av längdskidor eller rullskidor måste du kontakta vår kundservice här.
 • För att göra en retur använder du dig av retursedeln du fick med din order. Om returfraktsedeln saknas eller har tappats bort behöver du kontakta vår kundservice så skickar vi en ny via mejl.
 • Du står själv för returfrakten med retursedeln som följer med i paketet. Har vi skickat fel vara står vi naturligtvis för kostnaden.
 • Har du inte kvar retursedeln? Då kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig. Vanligtvis behandlar vi returen inom fem vardagar från att den inkommer till oss och bekräftar till dig via e-post.

Retur av kampanjvaror:
Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt. Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via http://www.skistart.com/ och kan inte erhållas retroaktivt.

Jag vill byta storlek på en produkt som jag köpt på rea eller med rabattkod och vill betala samma pris för varan som vid första köpet. Hur gör jag?
 • Lägg samma produkt med den nya storleken i kassan.
 • Fyll i din mailadress i kassan.
 • Priset justeras automatiskt till samma pris som ursprungsordern när de två första stegen är gjorda.

Jag vill göra en reklamation, hur går jag tillväga?
Är levererad vara felaktig eller skadad kan du reklamera den. Kontakta kundservice så hjälper vi dig. Orderbekräftelsen som skickas via mail är ditt garantibevis. Hos oss gäller garantier utifrån vad varje varumärke anger (i regel 1 år). Garantin omfattar inte transportkostnader. Vid transportskada skall detta anmälas till utlämningsstället.

Jag har skickat tillbaka en vara för byte/retur/reklamation, hur hanteras detta?
Vi hanterar normalt din retur inom 14 dagar från det att vi får in den till oss. När returen är omhändertagen skickas ett mail till dig som bekräftar att vi mottagit samt hanterat returen.

Jag hittar inte min returfraktsedel på min gmail?
I de allra flesta fall kommer den som mail till din inkorg. Dock ändrade Google för ett tag sedan utformningen av Gmail och hur e-posten sorteras. Du hittar numera 3 flikar (1.Primär, 2. Social, 3. Kampanjer) överst i din inkorg när du loggat in. Om du inte ser e-post ifrån oss i din inkorg så kika under de andra flikarna. Du kan sedan dra ditt meddelande till din inkorg för att se till så att de hamnar där framöver.
Om du ändå inte hittar mailet, kontakta då vår kundservice här.

Övrigt:

Jag fick ett annat par skidor än de jag beställde, varför?
Det stämmer att vi emellanåt gör ett skidbyte. Vi förstår att detta kan väcka mycket frågor, därför har vi publicerat en förklaring både i skrift och i video på hemsidan. Klicka här för att komma till förklaringen.

Erbjuder ni skidkontrakt?
Ja, vi erbjuder skidkontrakt till juniorer! Mer info hittar du HÄR

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet, hur gör jag?
Du fyller då i din e-postadress i fältet “prenumerera” som du finner längst ner till höger på hemsidan.

Jag vill sluta prenumerera på nyhetsbrevet, hur gör jag?
Längst ned i varje nyhetsbrev finns en länk som du kan klicka på för att avregistrera din e-postadress för att inte få fler utskick.

Vad kostar frakten med de olika fraktalternativen?
Klicka här för att se aktuella fraktpriser.

Jag är osäker på vilken storlek jag ska ha på pjäxor, hur gör jag?
Klicka här för att se våra storleksguider.
Vi har kontrollerat passform och storlekar på alla våra pjäxor manuellt för att försäkra att det passar så bra som möjligt. Väljer du mellan 2 storlekar så välj den större, en för stor pjäxa kan justeras med en strumpa eller en sula men en för liten blir oanvändbar.

Jag ska köpa ett skidpaket men den pjäxa jag vill ha finns inte som tillval, hur gör jag?
Det du gör då är att du väljer en pjäxa som finns som tillval då detta är ett obligatoriskt fält för att kunna gå vidare till kassan. Därefter skriver du till vår kundservice (klicka här) vilken pjäxa du i så fall önskar istället.
Lägg ordern mot Qliro faktura så byter vi pjäxa manuellt efter att ordern lagts, samt korrigerar priset upp eller ner beroende på mellanskillnaden pjäxorna emellan.

Jag är osäker på vad de olika prepareringarna till skidor innebär, vart finner jag den informationen?
Klicka här för att se alla behandlingar. Klicka sedan på behandlingen du är intresserad av, där finns all information du behöver.

Laddar…
Laddar…