FAQ

Vanliga frågor & svar - Läs här först:

Order / Kassan:
Hur vet jag att min order har blivit mottagen/gått igenom?
Om din order gått igenom korrekt kommer du att få en orderbekräftelse skickad till din mail samt en bekräftelse på skärmen. Har du inte mottagit någon bekräftelse, kontakta då vår kundtjänst på info@skistart.com

Jag har en presentkortskod, hur gör jag för att använda den för mitt köp?
Den använder du i kassan. Klicka på “Har du ett presentkort eller en rabattkod?” och fyll i din kod i rätt fält, så dras priset av automatiskt. Fungerar det inte kan det bero på att den redan är använd. Var noga med att göra skillnaden på bokstaven o och siffran 0 och stora och små bokstäver. Har du några problem så kontakta i så fall kundtjänst på info@skistart.com så hjälper vi dig.

Klicka här för att kontrollera ditt presentkortssaldo »


Vilka betalsätt kan jag välja på?

  • Kreditkort (0:-) – Din betalning sker via en säker kreditkortsserver. Tjänsten levereras utav Qliro. Detta betalningsalternativ är det snabbaste och enklaste och kostar inte dig som kund någonting extra!
  • Direktbetalning bank (0:-) - Din betalning sker via en säker koppling till er bank. Swedbank, Nordea, Handelsbanken accepteras. Du skickas till banken direkt och behöver bankdosa/säkerhetskod för att godkänna köpet Kopplingen tillhandahålls av PayEx
  • Faktura (29:-) Få varan först - Betala efteråt! Sedvanlig kreditkoll görs. Om ordern går igenom är ni godkänd för faktura. Leverans kan endast ske till folkbokföringsadressen (Personnummer är ett krav). Faktureringsavgift tillkommer med 29:-. Tjänsten hanteras av Qliro. Fakturan skickas ut via e-post samtidigt som ordern skickas ifrån Skistart. Om e-post saknas skickas den via brev. Faktureringstid: 14-dagar - Få ordern först, betala inom 14 dagar från att ordern skickats.
  • Avbetalning – Hos Skistart.com Startavgift 0 kr


Hur gör jag om jag vill ha leverans till en annan adress än där jag bor?
Du kan välja vilken leveransadress du vill i kassan om du väljer att betala direkt via bank eller kortbetalning. Lägger du order mot Qliro måste ordern läggas mot adressen där du är folkbokförd. Önskar du leverans till annan adress än din folkbokföringsadress kan du skriva detta i orderkommentaren i kassan så ändrar vi manuellt efter det att ordern lagts.

Hur gör jag om jag som företag/kommun för att beställa mot Qliro faktura?
Välj “företag/förening” i kassan och fyll i uppgifterna. Observera att Qliro är lite petiga med adresser till företag och föreningar, maila gärna in ordern om ni har några problem.

Pengarna har dragits från mitt konto men jag har inte fått någon orderbekräftelse, vad gör jag?
Någonting har troligtvis gått fel vid kopplingen från betalningen tillbaka till vårt system, kontakt oss med namn, adressuppgifter och datum samt belopp som har dragits så hjälper vi till att spåra upp felet och se till att er order släpps iväg!Leverans:
Hur vet jag om min order är skickad?
När din order skickas från oss får du ett mail med leveransbekräftelse samt eventuellt sändningsnummer. Du kan med hjälp av sändningsnumret/kollinumret spåra leveransen hos speditören (T.ex. Posten, DHL, UPS, Bussgods)

Vad händer om jag inte hämtar ut ett paket som jag beställt?
Hämtar du inte ut ditt paket så kommer vi ta kontakt med dig och fråga varför och ge dig möjligheten igen att handla samma saker. Oavsett om du önskar paketet igen eller inte kommer vi tvingas fakturera er för de kostnader vi fått för frakt tur/retur samt hantering.

Levererar ni utanför Sverige?
Vi levererar till hela Norden, många av Europas länder och USA/Canada. De länder som finns att välja på i kassan levererar vi till! Vi levererar tyvärr inte till Svalbard.

Vad har ni för leveranstid?
Vi har ett stort eget lager och skickar självklart samtliga ordrar så snabbt det bara är möjligt! Vid normal belastning skickas ordern från vårt lager inom 2-5 vardagar men oftast snabbare än så! Välj till express i kassan om du har bråttom så skickar vi från lagret inom 24h (vid normalt tryck). Går ej på alla produkter, valet finns i kassan när det är möjligt.

Hur vet jag när jag kan hämta ut min order hos postombud?
Du ska då ha fått ett sms eller mail från Posten med information om var ditt paket finns att hämta ut. Har du inte mottagit detta kan du med hjälp av kollinumret gå in på postens hemsida och söka ditt paket. I vissa fall kan det vara så att paketet anlänt utan att en avisering har gått ut av olika anledningar. Du kan då med hjälp av kollinumret och legitimation lösa ut paketet utan att vänta på en avisering.

Hur gör jag om jag fått ett leveransbesked från Skistart men ingen avisering från Posten att mitt paket finns att hämta?
Har du inte mottagit någon avisering från Posten kan du med hjälp av kollinumret gå in på postens hemsida och söka ditt paket. I vissa fall kan det vara så att paketet anlänt utan att en avisering har gått ut av olika anledningar. Du kan då med hjälp av kollinumret och legitimation lösa ut paketet utan att vänta på en avisering.Ändring, komplettering eller avbokning:

Hur gör jag om jag vill ändra eller komplettera min order?
Skicka ett mail till vår kundtjänst på info@skistart.com
Skriv där ditt ordernummer och vad du vill göra med din order så hjälper vi dig. En redan levererad order går tyvärr inte att ändra i, endast komplettera.

Hur gör jag om jag vill avbryta/avboka en order som jag har lagt?
Du skickar då ett mail till vår kundtjänst info@skistart.com där du via ordernummer hänvisar till den order som du vill avboka så hjälper vi dig.Retur / Byte / reklamation:

Jag vill göra en retur, byte eller ångerköp, hur går jag tillväga?
Vid retur står du för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att undvika att ett värdeminskningsavdrag görs bör varan skickas tillbaka i originalförpackning, samtliga etiketter sitta kvar och manualer skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att vi tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto eller återförande till använt kort, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och vi rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Du som kund är ansvarig för försändelser som ska tillbaka till oss. Var noga med hur du förpackar varorna. Nederst på returfraktsedeln står kollinumret för returen. Spara kollinumret för att kunna spåra din retur och se om vi mottagit den

Så här gör du en retur:

  • Innan retur av längdskidor eller rullskidor måste du kontakta skidverkstan för godkännande av returen. Skidverkstan nås på: +46 251-650050 (08-16) eller skidverkstan@skistart.com.
  • För att göra en retur använder du dig av retursedeln du fick med din order, på baksidan av plocklistan. Om du tappat bort den, går det bra att skriva ned samma information på ett eget papper.
  • Du står själv för returfrakten (75 kronor) med retursedeln som följer med i paketet (150 kronor om du beställt skrymmande paket som t.ex. skidor, stavar, vallaställ). Har vi skickat fel vara står vi naturligtvis för kostnaden.
  • Har du inte kvar retursedeln? Då kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig. Vanligtvis behandlar vi returen inom fem vardagar från att den inkommer till oss och bekräftar till dig via e-post.

Retur av kampanjvaror:
Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt. Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via http://www.skistart.com/ och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Jag vill göra en reklamation, hur går jag tillväga?
Är levererad vara felaktig eller skadad kan du reklamera den. Kontakta kundservice så hjälper vi dig. Orderbekräftelsen som skickas via mail är ditt garantibevis. Hos oss gäller garantier utifrån vad varje varumärke anger (i regel 1 år). Garantin omfattar inte transportkostnader. Vid transportskada skall detta anmälas till utlämningsstället.

Jag har skickat tillbaka en vara för byte/retur/reklamation, hur hanteras detta?
Vi hanterar normalt din retur inom 48 timmar från det att vi får in den till oss. När returen är omhändertagen skickas ett mail till dig som bekräftar att vi mottagit samt hanterat returen.

Jag hittar inte min returfraktsedel på min gmail?
I de allra flesta fall vid utskick av presentkort via e-post så kommer mailet till din inkorg. Nyligen ändrade dock Google utformningen av Gmail och hur e-posten sorteras. Du hittar numera 3 flikar (1.Primär, 2. Social, 3. Kampanjer) överst i din inkorg när du loggat in. Om du inte ser e-post ifrån oss i din inkorg så kika under de andra flikarna. Du kan sedan dra ditt meddelande till din inkorg för att se till så att de hamnar där framöver.
Om du ändå inte hittar mailet, kontakta då vår kundtjänst på info@skistart.comÖvrigt:
Jag vill besöka butiken i Älvdalen och handla, hur gör jag?
Börja med att ta reda på aktuella öppettider i butiken genom att klicka här (Avvikande öppettider meddelas på vår Facebook) Om du vet vad du vill ha ser vi gärna att du lägger en order på sidan så vi kan plocka fram sakerna innan din ankomst då det oftast är högt tryck i butiken. Är du ute efter längdskidor ser vi även där gärna att du lägger en order på förhand på hemsidan så vi kan plocka skidorna innan du kommer. Detta då skidplocket är en process som tar och måste få ta sin tid för att vi ska hitta optimala skidor för just dig. Är du osäker och vill ha hjälp av vår skidverkstad är du givetvis varmt välkommen att besöka oss när vi har öppet.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet, hur gör jag?
Du fyller då i din e-postadress i fältet “prenumerera” som du finner längst ner till höger på hemsidan.

Jag vill sluta prenumerera på nyhetsbrevet, hur gör jag?
Längst ned i varje nyhetsbrev finns en länk som du kan klicka på för att avregistrera din e-postadress för att inte få fler utskick.

Vad kostar frakten med de olika fraktalternativen?
Klicka här för att se aktuella fraktpriser.

Jag är osäker på vilken storlek jag ska ha på pjäxor, hur gör jag?
Klicka här för att se våra storleksguider.
Vi har kontrollerat passform och storlekar på alla våra pjäxor manuellt för att försäkra att det passar så bra som möjligt. Väljer du mellan 2 storlekar så välj den större, en för stor pjäxa kan justeras med en strumpa eller en sula men en för liten blir oanvändbar.

Jag ska köpa ett skidpaket men den pjäxa jag vill ha finns inte som tillval, hur gör jag?
Det du gör då är att du väljer en pjäxa som finns som tillval då detta är ett obligatoriskt fält för att kunna gå vidare till kassan. Därefter skriver du i orderkommentaren i kassan vilken pjäxa du i så fall önskar istället.
Lägg ordern mot Qliro faktura så byter vi pjäxa manuellt efter att ordern lagts, samt korrigerar priset upp eller ner beroende på mellanskillnaden pjäxorna emellan.

Jag är osäker på vad de olika prepareringarna till skidor innebär, vart finner jag den informationen?
Klicka här för att se alla behandlingar. Klicka sedan på behandlingen du är intresserad av, där finns all information du behöver.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…