Här hittar du pjäxor till dina längdskidor!

Vi har ett brett utbud av pjäxor för allt från dem som är nybörjare på längdskidor till elitåkare och barn. Allt från ledande tillverkare som Alpina, Atomic, Fischer, Lillsport, Madshus, OneWay, Rossignol och Salomon.

När du ska köpa nya pjäxor så är det viktigt att tänka på att pjäxan ska passa den bindning du har monterad längdskidan. Det är även viktigt att veta om du ska åka klassisk eller skate, då pjäxorna skiljer sig för de olika åkstilarna. Vid skateskidåkning så har man pjäxor som går högre upp längs benet för att på så sätt ge bättre stöd i sidled.

Utöver bindningar och åkstilar så behöver man bestämma sig för hur mycket man vill investera i ett par nya skidpjäxor. En dyrare pjäxa är en bättre pjäxa. Men beroende på hur ofta du åker längdskidor så har vi två riktlinjer. Om du bara åker skidor ett par enstaka gånger per år så är en pjäxa för ca 1000 kr passande. Om du istället är en mer frekvent åkare så bör du definitivt satsa på en pjäxa för över 1000 kr. För dig som söker en pjäxa i toppklass rekommenderar vi Salomon S-lab, Alpina ECL och Madshus Nano CLC.

Vi har tagit fram en bindnings- och pjäxguide som går igenom alla pjäxor och bindningar på marknaden och visar vilka bindningar som passar till de olika pjäxorna. Klicka här för att se denna guide

I vårt utbud så hittar du det mesta och tveka inte att ta kontakt med oss om det är något du undrar över. Vi kan längdskidåkning och finns här för dig!

-15%
-18%
-25%
-15%
-23%
-15%
-26%
-15%
-15%
-27%
-15%
-23%
-25%
-50%
-36%
-32%
-20%
-52%
-35%
-26%
-20%
-25%
-20%
-25%

Bästsäljare

-23% Alpina Outlander Eve
-34%
-50%
Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…