Jack Wolfskin Exolight II

Ultralätt, snabbmonterat och mycket vindstabilt tält idealiskt för vandringsturen.
1. Välj Färg
Steel Blue
2. Antal
Ultralätt, snabbmonterat och mycket vindstabilt tält idealiskt för vandringsturen.
7495 kr 6045 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i oktober
Enkel retur
90 dagars öppet köp *
Hemleverans
Gratis vid skidköp
Gratis frakt*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 243 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Jack Wolfskin Exolight II är ett ultralätt, snabbmonterat och mycket vindstabilt tält idealiskt för vandringsturen. Exolight II har gott om utrymme för två personer och kommer med två öppningar utrustade med myggnät. Yttertältet har en PU-beläggning på insidan och silikon på utsidan, vilket gör det tänjbart och slitresistent medan pålsystemet är utvecklat av experter från DAC och kan motstå vindhastigheter upp till 80 km/h.

Innertältet och yttertältet är sammankopplade så att innertältet alltid håller sig torrt när du sätter upp tältet. Andra praktiska egenskaper är reflektorer på dragkedjor etc, fyra invändiga fickor, två integrerade lufthål i öppningen och ett avtagbart fack under skyddet. Jack Wolfskin Exolight II levereras med packpåse.
Vattenpelare yttertält: 1500mm
Vattenpelare golv: 5000mm

Teknisk specifikation:

Personer: 2 st
Öppningar: 2 st
Linor: 5 st
Innermått: 215 x 120/100 x 100 cm
Vikt: 2070 gram
Vestibuldjup: 60 cm
Packstorlek: 45 x 13/11 cm
Pinnar: 11 st
Innerfickor: 4 st
Max höjd: 115 cm

Material:
Yttertält:
 Ultralätt, rivstarkt Siliconized HT Nylon Ripstop 20D, Beläggning på båda sidorna
Innertält: Mycket lätt Mosquito Mesh 15D
Botten: Ultralätt Siliconized HT Nylon Ripstop 40D, Beläggning på båda sidorna
Ram: Mycket lätt aluminium

OMDÖMEN

5 5
5 Av 5 (2 OMDÖMEN)

Väldigt stort innertält, mindre absid även om absiden befinner sig på båda sidorna. Jätteenkelt att sätta upp och ta ned. Dessutom väldigt tyst tält. På morgonen kan det bli någorlunda ljust pga färgen på tältet men inget som stör mig. Flera förvaringsfickor vilket är smidigt. Älskar faktumet att innertältet sitter ihop med absiden så att man inte blir blöt när det regnar och det går fort. Innertältet går dessutom att koppla bort från absiden vilket är smidigt ifall absiden blir blöt så att man kan torka den ovanpå ryggsäcken istället för att blöta ned resten av grejerna. Bra att tältpinnarna och är färgkodade så att det blir lättare att göra rätt på en gång. Finns dock inte jättemånga ventilationmöjligheter så kan bli rätt varmt och risken för kondens ökar. Två pers i min storlek (162) får lätt plats tillsammans med en stor samojedhane och har plats över i tältet. Packposen som medföljer är lätt och smidigt. Finns dessutom flera ställen att festa lampor på i taket.

Lätt och rymligt. Enkelt att sätta upp när man gjort det en gång och lärt sig åt vilket håll den spindelliknande ramen skall vändas. Funkar bra även om det blåser, det är tyst. Bra med två öppningar och absider även om de senare inte är jättestora. Smart med förvaring över huvudet.

Visar omdömen 2

Tillbehör

Andra har också köpt


Skistart på Instagram

Tagga #skistart på Instagram för en chans att synas här.


Laddar…